goSupermodel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

goSupermodel (ofte forkortet til gSm av brukerne) er et nettspill og nettsamfunn, som er utviklet av det danske programvareselskapet watAgame. Målgruppen for spillet er jenter mellom 10 og 15 år, men det er også yngre og eldre jenter som spiller. I Danmark har 40% av dette markedssegmentet opprettet brukerkontoer for spillet og er aktive brukere. Spillet har en million forskjellige brukere, hver måned (2007).[1] I Norge har spillet mellom 250 000 og 300 000 brukere.[2] goSupermodel er lansert i flere land og på flere språk, blant annet norsk, svensk, engelsk, finsk, tysk, nederlandsk og belgisk.

Spillet er mest utbredt i Danmark og Norge. Ifølge Alexa var goSupermodel.com rangert som nr 44 blant danske internettsider, mens den tilsvarende rangeringen i Norge var 81.[3]

Sikkerhet[rediger | rediger kilde]

goSupermodel og watAgame oppgir å sette sikkerhet høyt. På siden finnes det en administrator (admin), som er styrt av flere personer til enhver tid. Vedkommende har mulighet til å lese alle goBeskjeder(personlige meldinger mellom brukerene), og følge med på alle modellenes logger for å sjekke om det blir delt ulovlig informasjon.

Administrator samarbeider et antall med moderatorer, som hjelper til med sikkerheten på nettsiden. Man må være minst 14 år for å kunne være moderator. .[4] Selv om de fleste er mellom 14 og 20, finnes det flere som er langt eldre enn dette. De gjør denne jobben frivilig.

Reglene[rediger | rediger kilde]

goSupermodel har alltid hatt et strengt sett med regler, men dette ble endret 15. Juli 2014 da den nye Admin ga brukerne lov til å dele sitt fulle navn, skole, e-post, sosiale medier (som Twitter, Facebook, Snapchat, Skype) og telefonnummer. På personlig melding kan man også dele telefunnummer. Men det er fortsatt strengt forbudt å dele passord, hjemadresse og bankopplysninger. Om dette forekommer, vil modellen møte sanksjoner, enten fra moderatorer eller administrator selv.

Grupper[rediger | rediger kilde]

Gosupermodel har en rekke med grupper av "modeller" som er opptatert fra en vanlig "modell" til og bli en "modell" som har en slags jobb på nettsiden. De fire gruppene er: -Moderator -Junior Designer -Fokusgruppe -GoStar

Det er også mulig for en vanlig jente på over 14 bli noe som kalles Gostar. Dette er det kun 1 modell som er pr land. Vanligvis er det en konkurranse om denne stillingen fire år etter forrige konkurranse.

Det er streng sensur på goSupermodel. Blant annet er det forbudt å banne eller komme med ulike tilnærmelser. Det er heller ikke mulig å skrive en melding kun med store bokstaver i det offentlige rom inne på siden.[5]

Sanksjoner[rediger | rediger kilde]

Modeller som bryter reglene, møter sanksjoner.

Den mildeste typen av en sanksjon er en skriftlig advarsel etter et mildt regelbrudd. Om modellen fortsetter, eller om regelbruddet er av den sterkere typen, blir modellen satt i skammekroken. Skammekroken er isolasjon i tre dager, hvor modellen ikke har tilgang til kommunikasjon med andre modeller. Siden dette er hva store deler av nettsamfunnet går ut på, regnes dette som en streng straff.

Den hardeste straffen er utestengelse/utvisning, hvor modellens IP-adresse blir sperret. Personen vil da ikke ha tilgang til å opprette nye modeller fra adressen. Utvisning utgjør en kraftig sanksjon, der avgjørelsen er tatt av administrator selv.

Modellnivåer ( Nå Fame )[rediger | rediger kilde]

 • Up an comming(lv.0-5)
 • Stjerneskudd(5-10)
 • Berømt(11-15)
 • Elite(16-20)
 • Legendarisk(21-25)

Det er kommet nye levler i 2012. Nå er det levler fra nivå 1-25. Jornalistberømmelse, talentspeiderberømmelse, popularitet og vanlig berømmelse er slått sammen til en berømmelsespott.


For å komme seg opp i level må man spille spill som står øverst på Forsiden.

Journalistnivåer[rediger | rediger kilde]

 • Intern(0-49)
 • Assistentjournalist(50-249)
 • Juniorjournalist(250-499)
 • Journalist(500-999)
 • Journalist(1000–1999)
 • Journalist Bronse(2000–4999)
 • Journalist sølv(5000–9999)
 • Journalist Gull(10000-29999)
 • Journalist Platinum(30000-99999)
 • Journalist Diamant(100000-)

Med Magasinet kan du sette sammen et team med dine kreative venninner og skape et fantastisk magasin, bøker, historier, etc. som andre modeller kan lese. Så snart magasinet er publisert, andre modeller kan kjøpe det i Scoop og lese hva dit team har skapt. Ved å selge kopier av ditt publiserte magasinutkast kan du tjene berømmelse og goPenger. Desto mer kopier du selger desto mer du tjener. Denne funksjonen kom i august år 2010.

Spill[rediger | rediger kilde]

Det er fem online spill inne på sidene, det er «Fotoshoot», «Backstage Rush», «Danseshow» og «Motemikser». I 2012 kom det et nytt spill kalt «Sketzmo».[6]

Alle spillene med unntak av «Fotoshoot» har rekordliste.

«Motemikser» er det spillet de fleste brukere synes er vanskelig. Her må man tenkte logisk og bruke hjernen skikkelig.

Det har kommet ut et mobilspill der man skal stable noen kasser og balansere dem så lenge som mulig. Dette spillet heter Shaky shops og finnes til iOS – og Android-plattformene. Dette spillet er riktignok trukket tilbake fra markedet og skal ikke lanseres igjen.

VIP[rediger | rediger kilde]

Vip på goSupermodel fungerer på samme måte som et abonnement. Via mobil eller bankkort kan man kjøpe ulike perioder med VIP. Dette VIP-medlemskapet tilbyr at du får et beløp goPenger og diamanter med en gang du kjøper det i tillegg til en ekstra Pin ball runde.I pin ball kan man vinne alt fra 5 ekstra hilsner til 30 prosent avslag i Luux og Glitz. I perioden man har VIP vil heller ingen klær i garderoben slites ut.

Det går an og kjøpe VIP til andre modeller.

Om VIP-medlemmer kjøper uten foreldrenes tillatelse, har de rett til å ta kontakt med WatAgame og kreve pengene tilbake.

Annet[rediger | rediger kilde]

I 2007, ble goSupermodel nominert til prisen «International Mobile Gaming Awards».[7]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Guardian.co.uk (9. juli 2007). «Teenage web fashion network wins £2m backing». Besøkt 21. august 2008. 
 2. ^ «Dette bør foreldre vite om goSupermodel». Barnevakten.no. 1. januar 2011. Besøkt 26. mai 2011. 
 3. ^ «Traffic History Graph for gosupermodel.com». Alexa. 19. desember 2007. Besøkt 6. mai 2011. 
 4. ^ Darly (29. desember 2010). «Vil du bli moderator?». goSupermodel. Besøkt 6. mai 2011. 
 5. ^ DTU Innovation (8. juli 2007). «watAgame impresses with safety and viral growth». Besøkt 21. august 2008. 
 6. ^ «Spill». goSupermodel. Besøkt 17. april 2012. 
 7. ^ The International Mobile Gaming Awards (2006). «The IMGA 2006 Winners». Besøkt 21. august 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]