Gjøvik og Toten Flyklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Gjøvik og Toten flyklubb»)

Gjøvik og Toten Flyklubb ble opprettet i 1938 som Gjøvik Flyklubb. Klubben er medlem i motorflyseksjonen i Norges Luftsportforbund. Klubben har egen flyplass ved Gotterud i Vestre Toten. Plassen ligger langs vegen fra Raufoss mot Hov (tettsted)/Fall. Reinsvoll flyplass, ENRV, har nytt klubbhus, flybensinanlegg (100LL), 2 store hangarer og grusbane på 630m, retning 16-34, høyde 1380 ft, frekvens 123,5MHz. Det er ikke landingsavgift på Reinsvoll flyplass.

Klubben har våren 2006 kjøpt ny Cessna 172-S, LN-AGT. Denne avløser 1979 modell Cessna 172 LN-RAI som er solgt til Værnes. Det er flere private fly i klubben.

Mange av klubbens medlemmer har opprettet ett sameie som har kjøpt godkjent aerobatikkfly American Champion Super Decathlon, SE-LCU/LN-LCU og et annet sameie som har kjøpt Piper Super Cub LN-KAD som brukes både som sjøfly og med ski om vinteren.

Klubbflyet med klubbhytta og rullebanen i bakgrunnen.

Klubben har egen flyskole som utdanner medlemmene til privatflygersertifikat, sjøflysertifikat, akrobatikkutsjekk, halehjulsutsjekk og typeutsjekk på flytyper.

Klubben er aktiv i skogbrannovervåkningen i Oppland i samarbeide med Valdres flyklubb. Våren 2012 inngås samarbeide med Norske Redningshunder for å bidra til at hundene med fører kan komme fort fram til steder hundene skal utføre søk, gjerne til steder i landet med færre godkjente lokale hunder tilgjengelig.

Onsdag kveld er klubbkveld da det ofte er mange i klubbhytta og gjerne litt flyging.

En av de første helgene i juni arrangeres flydag i samarbeide med Lions Club Vestre Toten. Da inviteres mange grupper som klubbene ønsker skal få en flytur over Toten og Gjøvik. På slike dager kan det flyes 110-130 inviterte. Antallet flybevegelser den dagen kan konkurrere med Gardermoen.

I månedskiftet juli-august arrangerer klubben vanligvis treff for sjøfly og landfly på Husodden flyplass på halvøya Husodden i Randsfjorden ved Fluberg.

Det er tre hangarer på plassen som er satt opp på dugnad. En hangar har plass til fire fly på en karusell slik at karusellen roteres med håndmakt til flyet som skal ut er plassert ved porten. Navet i karusellen består av en lastebilaksling med felg som er festet i to aluminiumsprofiler for hvert fly som flyets plattform er festet til. på undersiden av profilen er det en rulle som ruller på en sirkelformet jernbaneskinne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Hjemmeside for Gjøvik og Toten Flyklubb. Arkivert 6. desember 2020 hos Wayback Machine.