Girlfriends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Girlfriends
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landAmerikansk
Sendeår2000
Sesonger8
Episoder172
Lengde30 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeTracee Ellis Ross
Golden Brooks
Persia White
Jill Marie Jones
(2000-2006)
Reggie Hayes
Khalil Kain
(2001—2008)
Keesha Sharp
Bak kamera
Skaper(e)Mara Brock Akil
MusikkAngie Stone
Sending
Periode11. sept. 200011. febr. 2008
TV-kanalUPN (2000-2006)
The CW (2006-2008)
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV) / 1080i (HDTV)
LydformatStereo, Dolby Digital 5.1
Eksterne lenker
IMDb

Girlfriends en amerikansk komiserie som hadde premiere i USA på UPN 11. september 2000. Serien fortsatte på The CW når denne kanalen overtok for UPN. Serien ble vist på disse kanalene inntil den ble kansellert i 2008. Den siste episoden ble vist 11. februar 2008. Serien som handler om fire kvinner: Toni, Maya, Lynn, Joan, og deres vennskap og forhold.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

  • Joan Carol Clayton (spilt av Tracee Ellis Ross) passer ofte på venninnene sine, selv på bekostning av å håndtere hennes egne problemer. Hun kommer opprinnelig fra Fresno, men bor i Wilton Historic District. Joan og Toni møttes som barn, og ble senere venn med Lynn ved college, og Maya er hennes assistent ved advokat-firmaet. Hun har ofte hatt problemer i forholdene sine, og ga opp advokat-karrieren sin for å forfølge drømmene sine. Store hendelser i serien innebærer at Joan utilsiktet avslører Tonis utroskap for Greg, og Joans dype misunnelse over Tonis ekteskap med Todd. Men vennskapet deres avsluttes offisielt mot slutten av sesong 6, når Joan ikke møter til en høring når Toni havner i varetektsfengsling. I store deler av sesong 7 sørger Joan over tapet av vennskapet med Toni. Mot slutten av sesong 7 blir hun forlovet med Aaron Waters, som hun møtte i New Orleans etter orkanen Katrina. Hun flyttet deretter inn i hjemmet hans, i West Adams, Los Angeles.
  • Maya Denise Wilkes (spilt av Golden Brooks) er en tidligere assistent for Joan, samt husmor og forfatter. Maya vokste opp i Compton, California og er gift med kjæresten sin fra videregående, Darnell (spilt av Flex Alexander). De har ett barn sammen, som heter Jabari. Maya er den yngste i venninne-gjengen, og er ofte i strid med Toni på grunn av hennes egoistiske livsstil. Hun er en hengiven hustru og mor, og har ofte sterke religiøse og moralske overbevisninger. I de første sesongene hadde Maya problemer i ekteskapet med Darnell, fordi hun hadde en affære med en bekjent. Senere, etter at hun startet en karriere som forfatter av selvhjelpsbøker, gjenforenes Maya og Darnell. I sesong 8 opplevde paret en spontanabort, og utforsket deretter muligheten for å adoptere en baby. I løpet av serien bodde Maya i Los Angeles, før hun til slutt kjøpte drømme-hjemmet sammen med Darnell i Lancaster. På slutten av sesong 7 selger Maya og Darnell dette hjemmet, og flytter til West Adams, Los Angeles.
  • Lynn Ann Searcy (spilt av Persia White) studerte sammen med Joan og Toni ved University of California, Los Angeles. Lynn ble født i Virginia, men ble adoptert av en familie i Seattle. Hun bodde tidligere sammen med blant andre Toni og Maya, og hennes daværende kjæreste Vosco, før hun flyttet inn i sin egen leilighet. Hun blir mest tiltrukket av kunstneriske og spirituelle menn, og har i løpet av serien forhold til en jamaicansk innvandrer, en poet, en pastor og en musiker ved navn Finn. Hun hadde også et kort ekteskap med William. Hun grunnlegger en musikk-gruppe som heter Indigo Skye, og er en veganer.
  • Antoinette "Toni" Marie Childs-Garrett (spilt av Jill Marie Jones, sesong 1 til 6) har vært Joans venninne siden de var åtte år gamle. De gikk på barneskolen, videregående skole og college sammen. Toni vokste opp som fattig på en gård, sammen med en alkoholisert mor i Fresno, California. I løpet av den første sesongen kommer ikke Toni og Maya overens, men de vokser etter hvert nærmere. Toni er en eiendomsmegler, som til slutt åpner sitt eget meglerhus. Hun gjenoppliver romantikken med Greg Sparks, men han dumper henne når han oppdager at hun var utro sammen med Dr. Clay Spencer. Toni finner uventet kjærligheten med Todd Garrett, en jødisk plastikkirurg, som hun gifter seg med etter et kort forhold. Men de tar ut skilsmisse, og Todd flytter til New York. Toni og Todd har en baby som heter Morgan, og etter skilsmissen krangler de ofte om hvem som skal få foreldreansvaret. Toni flytter senere til New York City, slik at Morgan kan være nærmere Todd.
  • William Jerrowme Dent (spilt av Reggie Hayes) er venninnens nærmeste mannlige venn. Han arbeider for selskapet Goldberg, Swedelson, McDonald og Lee. Han kommer opprinnelig fra Kansas City, Missouri. Han ble etterlatt ved alteret under bryllupet av kvinnen han elsket, Yvonne Blackwell. Han var sæd-donor for søsteren Linda, og hennes partner av samme kjønn. Han er også med-eier for J-Spot-restauranten, sammen med Joan.
  • Darnell Leroy Wilkes (spilt av Flex Alexander sesong 1, og Khalil Kain i sesonger 6–8) er Mayas ektemann. Han og Maya giftet seg i ung alder, og fikk sønnen Jabari. Darnell jobber ved en flyplass, før han begynte som mekaniker på et lokalt bilverksted. Etter Mayas affære tok de ut skilsmisse. I tidligere sesonger følte han seg truet av Mayas vennskap med Joan, Toni og Lynn, selv om han til slutt la problemene sine til side og ble venn med dem. Etter skilsmissen datet han en kvinne ved navn Lena (spilt av Chenoa Maxwell) som Maya mislikte, fordi hun fortsatt hadde romantiske følelser for Darnell. Maya og Darnell forsones i sesong 6. Etter en spontanabort, vurderer de å adoptere en baby sammen.
  • Monica Charles Brooks-Dent (spilt av Keesha Sharp) er Williams kone. Alle de fire venninnene (spesielt Lynn og Toni) mislikte henne. Men Joan blir etter hvert hennes venn, og Toni flytter til New York City på slutten av den sjette sesongen. I den syvende sesongen aksepterer venninnene sakte Monica som deres venn. Monica forlater William i sesong 7, men kommer tilbake kort tid etter at venninnene reiser til Chicago for å overtale henne til å bli sammen med William igjen. På besøket oppdager vennene at Monica, på grunn av farens demens, og at moren hennes har fullmakt over alle pengene hans, har blitt avskåret fra familie-formuen. Sesong 7 slutter med at Monica og William finner sammen igjen. I 8 var Monica gravid.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]