George Lopez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
George Lopez
Født23. apr. 1961[1]Rediger på Wikidata (63 år)
Mission Hills (California)
BeskjeftigelseKomiker, stemmeskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, manusforfatter, standupkomiker, TV-programleder Rediger på Wikidata
EktefelleAnn Serrano Lopez (19932011)
BarnMayan Lopez
NasjonalitetUSA
UtmerkelserStjerne på Hollywood Walk of Fame

George Lopez (født 23. april 1961 i Los Angeles, California) er en amerikansk komiker, skuespiller og talkshow-vert.

Han er mest kjent for hovedrollen i hans egenproduserte ABC sitcom som heter George Lopez. Hans stand-up komedie ta rase og etniske relasjoner, blant annet om meksikansk-amerikansk kultur. Han er for tiden vert for talkshowet Lopez Tonight på kanalen TBS. Lopez som selv er meksikansk-amerikansk, ble født i Mission Hills, California. Han ble forlatt av sin mor og far ved fødselen, men ble oppdratt av sin mormor, Benita Gutierrez, en fabrikkarbeider, og ste-bestefaren Refugio Gutierrez, en bygningsarbeider. I 1993 giftet Lopez seg med Ann Serrano. Paret fikk en datter, Maya Lopez.

Lopez har en genetisk tilstand som forårsaker at hans nyrer svekkes. Legene hadde fortalt ham i april 2004 at han kommer til å kreve et organ-transplantasjon, men han utsatte operasjonen til etter å ha spilt ferdig den fjerde sesongen av talkshowet for ikke å skade de 170 andre menneskene som jobbet på hans program. I 2005 donerte hans kone Ann en av sine nyrer til ektemannen. Transplantasjonen var vellykket.

Han har sin egen veldedighetsorganisasjon sammen med sin kone. Den heter The Ann & George Lopez Foundation (www.thelopezfoundation.org). Han har blitt tildelt en Manny Mota Foundation Community Spirit Award og ble beæret av ordføreren i Los Angeles for sin omfattende innsats med pengeinnsamling som gikk til jordskjelvofre i El Salvador og Guatemala. I februar 2004 ble George tildelt Artist of the Year og Humanitarian Award ved Harvard University for dette året. Tildelingen ble presentert av dets president og prosten for hans kunstneriske arbeid og veldedige bestrebelser.

Lopez har mottatt flere utmerkelser for sitt arbeid og bidrag til det latinamerikanske samfunnet. I september 2004 ble George hedret med "Spirit of Liberty Award" presentert av magasinet People. I august 2005 anerkjente Time Magazine George som en av «De 25 mest innflytelsesrike latinamerikanere i Amerika».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/George-Lopez, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]