Geir Hegerstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Geir Hegerstrøm
Født20. apr. 1954Rediger på Wikidata (70 år)
BeskjeftigelseKomponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Geir Helge Hegerstrøm (født 20. april 1954 i Oslo) er norsk komponist, tekstforfatter og artist. Han er særlig kjent for mange sanger og musikaler skrevet for barn og unge, men har en stor produksjon av musikk i ulike genre. Hegerstrøms sanger er å finne i en rekke sangbøker som Treklang, Rop det ut, Syng for Herren, Sangboken 05, Barnesalmeboka og Norsk salmebok 2013.

Musikalsk virke[rediger | rediger kilde]

CD-utgivelser[rediger | rediger kilde]

Hegerstrøm har utgitt en rekke CD-er med egne sanger, blant annet «2 i spann» (2001), «Mest fest» (2003) (begge sammen med Tore Thomassen) og «Lever her nå» (2006).

Hegerstrøm har arrangert, produsert og medvirket på en serie CD-er til 4-års-bøkene og 6-års-bøkene som deles ut i Den norske kirke. Han var også produsent og arrangør for en CD til bruk i babysang som ble utgitt i 2009; CD-en har tittelen Gynge lite grann, og den ble etter hvert solgt i så mange eksemplarer at Hegerstrøm mottok Gullplaten for den i 2016.

Han har også utgitt to album for voksne, Pusterom (2013) og År for år (2017). I 2015 ga han ut samlealbumet Et bittelite frø med sine beste sanger for små og store barn. En ny barneplate "Livet og leken" ble utgitt i 2020, som bl.a. har med den meget brukte 17.mai-sangen "Vi roper høyt hurra". I 2022 gav han ut en ny instrumentalplate "Come from afar" med variert besetning. I 2023 kom en ny plate med en del av gitarmusikken: "As the golden Sun Shines through", der bl.a. Preludioum nr.1-3 er med i tillegg til en rekke salmetoner arrangert for 2 gitarer.

Musikaler[rediger | rediger kilde]

Han har komponert flere musikaler som er utgitt i hefte og CD, blant annet Bileams esel med tekst av Eyvind Skeie (1994), En ledetråd for livet med tekst av Vidar Kristensen (1997), Betlehem 2000 (1999) og Den bortkomne sønnen (2010). En ny skolemusikal med tittelen Bare en jord ble urframført i Bølgen kulturhus i Larvik i februar 2019.

Instrumentalverk[rediger | rediger kilde]

Av instrumentalverk som ofte blir spilt kan nevnes Preludium No.1-3 for gitar solo, Epitafium No.1-3 for fløyte og gitar, Nordmarksbilder for klaver, Den lille prinsen for klaver og In Vita, inngangsmarsj for orgel og trompet. Instrumentalverkene er utgitt på Musikkforlagene/Lyche/Norsk musikkforlag. De er også innspilt og utgitt digitalt på Spotify, Itunes,Tidal m.fl.

Salmebøker og sangbøker[rediger | rediger kilde]

Flere av sangene til Hegerstrøm har blitt innlemmet i norske salmebøker og andre religiøse sangbøker. Det gjelder «Et bittelite frø», som er nr. 787 i Norsk salmebok 2013 og nr. 29 i Treklang; «Baluba», som er nr. 493 i Treklang; «Aldri alene», som er nr. 173 i Treklang; «Gud, du har mange å tenke på», som er nr. 167 i Barnesalmeboka; «Ventevise i advent», som er nr. 157 i Nå tenner vi lyset, Sangboken 05. Flere av sangene er også kommet ut i Sverige og Danmark, og er tatt inn i den danske Salmedatabasen.

NOTEUTGIVELSER De siste årene har Geir Hegerstrøms musikk kommet ut i noteutgivelser på Musikkforlagene/Lyche/Norsk musikkforlag. Det startet i 2020 med utgivelse av skolemusikalen "Bare en jord", og flere utgivelser av både gamle og nye sanger kommer ut fortløpende. Det samme gjelder instrumentalmusikken som også er under utgivelse. Til nå er følgende kommet ut: 2020: Skolemusikalen "Bare en jord" (Lyche musikkforlag) 2020: "Hjerterom"- sanger for store barn (Lyche musikkforlag) 2021: "Vi roper høyt hurra"- 17.mai-sang (Lyche musikkforlag) 2021: "In Vita"- Inngangsmarsj/brudemarsj for orgel, trompet og elgitar (Lyche musikkforlag) 2022: "Come from afar"- instrumentalmusikk (Norsk musikkforlag) 2022: "Hellige natt"- julesanger for små og store (Lyche musikkforlag) 2023: "As the golden Sun shines through"- Preludes and Hymns for two guitars (Lyche musikkforlag)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]