GE Capital Aviation Service

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
KLM Boeing 737-400

GE Capital Aviation Service (GECAS) er et amerikansk leasingselskap for utleie av fly. Selskapet holder til i Stamford, Connecticut. og ble grunnlagt i 1964.

GECAS, som er et selskap innen det omfattende konglomeratet General Electric. GECAS kjøper fly fra produsenter som Airbus og Boeing og leier de tilbake til flyselskaper på Dry lease vilkår, vanligvis på avtaler som omfatter en leietid på tre til fem år. En variant; GECAS kjøper fly fra selskaper som igjen leier de samme tilbake og dermed frigjøres bunden kapital.

GECAS viktigste konkurrent er International Lease Finance Corporation, selv om det er andre aktører i markedet, som Aviation Capital Group, AerCap, Babcock & Brown Aircraft Management og Royal Bank of Scotland Aviation Capital som de også konkurrerer med. GECAS er den største i marked et hva angår antall fly. Porteføljen omfattet ved inngangen av 2005, 1 450 større passasjerfly som leies ut til mer enn 230 flyselskap verden over. Praktisk talt alle hadde motorer fra General Electric.

GECAS er storkunde hos Boeing og plasserte i 2007 en ordre for 15 Boeing 777 og 24 Boeing 737-800 i en kontrakt som beløper seg til 5.34 milliarder US dollar. Flyene skal leveres mellom 2008 og 2010.[1] GECAS har allerede sikret seg leietakere til de fleste av disse flyene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «GE places $5bn Boeing plane order». BBC News. Besøkt 22. januar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]