Fryktens sommer 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fryktens sommer 3
orig. I'll Always Know What You Did Last Summer.
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Språkengelsk
Bak kamera
RegiSylvain White
ProdusentNeal H. Moritz
ManusforfatterMichael D. Weiss
MusikkJustin Burnett
Foran kamera
MedvirkendeBrooke Nevin
David Paetkau
David Paetkau
Torrey DeVitto
Don Shanks
Annen informasjon
Premiere22. august 2006 (USA)
Eksterne lenker

I'll Always Know What You Did Last Summer er en amerikansk skrekkfilm fra 2006, og den tredje og siste filmen i I Know What You Did Last Summer-filmserien. Ingen av skuespillerne fra de to første filmene er med i den tredje filmen som ble gikk direkte til DVD.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

På nasjonaldagen 4. juli, bestemmer Amber Williams (Brooke Nevin), Zoe (Torrey DeVitto), Roger (Seth Packard) og Colby Patterson (David Paetkau) å arrangere en narrestrek under et karneval. Roger bruker en lignende krok som fra historien om "The Fisherman Killer". Som en del av spøken, skal vennen deres PJ Davis (Clay Taylor) utføre et stunt som en del av narrestreken. Alt går tilsynelatende uten problemer, men senere oppdager de at PJ døde under stuntet sitt. Colby overbeviser vennene sine om å brenne bevisene, og at hemmeligheten skal dø med dem for å dekke over for det som skjedde. Vennene skiller lag, og reiser hver sin vei.

Ett år passerer før Amber kommer tilbake til byen. Samme kveld som hun kommer tilbake får hun 50 tekstmeldinger på mobiltelefonen sin fra et ukjent nummer med teksten "Jeg vet hva du gjorde sist sommer". Colby jobber som badevakt ved et offentlig basseng, og han avviser at noen vet om hva de gjorde, deretter går han tilbake til jobben sin hvor han ser "Jeg vet hva du gjorde sist sommer" skrevet ved siden av stolen hans. Senere samme kveld, vurderer en full Roger selvmord. Det viser seg at han beholdt den gamle kroken som ble brukt under spøken deres. Han blir angrepet av The Fisherman som skjærer over strupen hans. Colby besøker Amber og Zoe, og han tror nå at noen kanskje vet hva de gjorde. De går for å snakke med Roger, men de finner ham død ved et selvmordsbrev og kroken de brukte. Politimannen Haffner dukker plutselig opp, og han anklager dem for å ha drept Roger, før han leser selvmordsbrevet.

De reiser til Ambers hus og finner bilder av dem festet til veggen, og det står skrevet ordet "SOON" på dem. De blir enige om å holde sammen og passe på hverandre. Colby går til bassenget for å svømme litt etter jobb. The Fisherman dukker opp og hekter kroken sin i ankelen på Colby før han forsvinner igjen. En kveld skal Zoe spille under en konsert. Amber holder seg sammen med vennen Lance og Colby, som nå går med krykker. The Fisherman svinger armen sin med kroken mot Colby men bommer. Colby griper en stor kniv og stikker Fiskeren i ryggen som ser ut til å være helt uskadd. Colby blir til slutt hektet på kroken. Amber og Lance prøver å finne Zoe etter konserten, men de blir angrepet av Fiskeren. Zoe blir knivstukket i magen, og deretter kastet ut fra en balkong. Faren til PJ Davis, den lokale lensmannen, kommer og finner Amber dekket i blod. Han antar at ungdommene begikk drapene, men han blir drept han også.

Politimannen Haffner, sier at Roger fortalte ham om narrestreken deres som førte til PJ Davis døde. Han arresterer Amber og Lance og eskorter dem til baksiden av bilen sin, i baksetet på bilen hans ligger liket til Zoe. The Fisherman dukker opp, og Haffner skyter ham gjentatte ganger. Men The Fisherman ser ikke ut til å skade av dette, og han dreper Haffner med en gaffeltruck. Amber og Lance kommer seg inn i bilen og kjører over Fiskeren, som umiddelbart reiser seg igjen, og han tar av seg masken sin. Han avslører at han er Ben Willis. Amber og Lance leter etter hjelp, men de blir angrepet av Willis og jagd inn i en lagerbygning. I den påfølgende kampen spidder de Willis gjennom hodet med en treskemaskin, og Willis blir tilsynelatende drept. Ett år senere, kjører Amber gjennom ørkenen, og snakker med Lance i telefonen i det bildekket blir ødelagt. Hun stopper midt i ingenstedsland, men fortsetter å snakke med Lance frem til hun mister signalet på telefonen. Amber ser seg rundt, og i et glimt vises Ben Willis rett bak Amber, før filmen kuttes til svart i det Ambers skrik forstummer og kroken til The Fisherman slynger gjennom luften.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]