Fru Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Fru Pedersen
Periode 1993-2002
Plateselskap Datura Records
Nettsted http://fruene.wix.com/frupedersen
Medlemmer
Bjørn Aksel Sundklakk, tangenter, samples

Bjørnar Eide, gitar
Jørn-Owe Johansen, trommer
Steinar Krogstad, vokal, gitar

Thor Erik Larsen, bass

Fru Pedersen var et rockeband fra Trondheim som sang på norsk. Musikken kan karakteriseres som tung og progressiv. Tekstene heller ofte mot det morbide, og på flere album er det opplesning av dikt mellom låtene.

Historien om Fru Pedersen startet tilbake i januar 1991. Stedet var Trondheim, nærmere bestemt i det okkuperte/saneringsklare huset i Innherredsveien 2d. Etter hvert ble huset bare kalt Fru Pedersen-huset, da dette skulle bli bandets hovedkvarter gjennom store deler av bandets karriere. I tillegg til å bo og øve der, foregikk det meste av andre mulig gjøremål også der; slåssing, drikking (dop?), puling (etter hvert ble kom det unger til) og det var som de sier det selv: Et salig tykjeliv! Men ikke minst, de hadde sitt eget hus og de øvde hver dag.

Slikt blir det god musikk av! Fru Pedersen er bandet som etter hvert ikke skulle ligne på noe annet, med alt fra rock, jazz, poesi, prog, pønk, folkemusikk og en god dose galskap blandet i den store gryten. De laget sitt helt eget tekst- og musikkunivers. Låtene tok gjerne utgangspunkt i Steinar Krogstads tekster og dikt.  Musikken ble så i sin tur jammet frem i Fru Pedersen-huset. Den er vanskelig sette i bås, men henter inspirasjon fra hele musikkhistorien. Riff og takstskifter som ikke står tilbake fra de verste prog- og jazzbandene, men samtidig har spor av både folkemusikk, funk og pønk. Gjerne i en og samme låt. Det som i utgangspunktet var fire høyst ustrukturerte nordlendinger i eksil, utviklet seg til å bli et band av meget høy klasse. Norges tøffeste undergrunnsband på 90-tallet!

Bandet fikk i sine glansdager gitt ut fire fantastiske album, alle på deres eget selskap Datura Records:

  1. Blant Køver og Sopp (Datura Records) 2xLP (500 eks) utgitt i 1994
  2. Kvinner Fra I Fjor (Datura Records 002) CD (500 eks) utgitt i 1996
  3. Ta Imot En Utstrakt Fot (Datura Records 003) CD (1000 Eks) utgitt i 1998
  4. Kos Å Lev (Datura Records 004 KLO1) CD (1000 eks) utgitt i 2002

Bandets medlemmer:

Steinar Krogstad (Kabelvåg): Vokal/gitar/låtskriver/poet. Mest kjent som frontfigur i bandet Fru Pedersen, hvor han opptrådte i miniskjørt, nettingstrømper og boots. Startet sin musikalske karriere hjemme i Kabelvåg sammen med Bjørn i Edens Ansigt.

Thor Erik-Larsen (Narvik): Grombassist i bandet Fru Pedersen. Også kjent som Bob basskass

Bjørnar Eide (Narvik): «Hartslående» gitarist kjent for sin buldrende støyvegg i bandet Fru Pedersen.

Jørn-Owe Johansen (Havøysund/Narvik): Trommer/vokal. Ett fyrverkeri av en organisk trommeslager!

Bjorn Sundklakk (Gimsøy/Svolvær): Pianist/keyboard og tangentmann. Startet karrieren sammen med Steinar i Edens Ansigt, og kom med i Fru Pedersen på slutten av 90-tallet.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

bandstubbDenne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.