From the Cradle to Enslave

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
From the Cradle to Enslave
FormatEP
Artist, bandCradle of Filth
Utgitt1999
Innspilt1999
SjangerEkstrem metal
Lengde32:01
PlateselskapMusic For Nations
Produsent(er)Mike Exeter & Dan Sprigg
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Cruelty and the Beast
(1998)
From the Cradle to Enslave
Midian
(2000)

From the Cradle to Enslave er en EP av det britiske metal-bandet Cradle of Filth. Det kan endog ses på som en singel, ettersom den bare inneholde to nye spor; tittelsporet og b-siden «Of Dark Blood and Fucking». Resten av platen er støttet opp med to coverversjoner, en nyinnspilling av et spor fra Dusk... and Her Embrace og en danse-remix.

From the Cradle to Enslave var den første singelen fra Cradle of Filth, med en medfølgende video. Videoen ble regissert av Alex Chandon, som også laget den Filth-relaterte filmen Cradle of Fear. Den inneholdt eksplisitte bilder av nakenhet og blodighet og ble utgitt i to versjoner, redigert og uredigert. Begge versjonene finnes på DVD-en PanDaemonAeon. Dette var den første offisielle Cradle-utgivelsen som fikk en «råd til foreldre» (Parental Advisory)-advarsel.

Denne EP-en er ikke særlig populær blant Cradle of Filths fans, men tittelsporet er et av bandets mest kjente låter og er fortsatt praktisk talt fast inventar på spillelistene på konsertene deres. Dani Filth viste imidlertid sin antipati mot sangen i et intervju i Kerrang! nr. 1130: «Vi må spille den på hver eneste konsert... Jeg skulle likt å viske den ut, så jeg slapp å spille den igjen. Etter en stund vil du bare spille noe annet. Det er noe med hook'en som bare sender frysninger av skrekk nedover ryggraden min.»

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «From the Cradle to Enslave» – 6:37
  2. «Of Dark Blood and Fucking» – 6:02
  3. «Death Comes Ripping» (Misfits-cover) – 1:57
  4. «Sleepless» (Anathema-cover) – 4:19
  5. «Perverts Church (From the Cradle to Deprave)» (Remix av «From the Cradle to Enslave», kun på den Europeiske utgaven) – 4:58
  6. «Funeral in Carpathia (Be Quick or Be Dead-versjon)» – 8:08

Den amerikanske utgaven har «Dawn of Eternity» (Massacre-cover) i stedet for «Perverts Church».

Musikere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]