Free Zone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Free Zone
Generell informasjon
Prod.landIsraels flagg Israel
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Hebraisk
Bak kamera
RegiAmos Gitai
ProdusentNicolas Blanc
Michael Tapuah
Laurent Truchot
ManusforfatterAmos Gitai
Marie-Jose Sanselme
SjeffotografLaurent Brunet
Foran kamera
MedvirkendeNatalie Portman
Hiam Abbass
Hanna Laslo
Annen informasjon
Budsjett$1 234 567
DistributørBac Films
Premiere9. juni 2005 (2005-06-09)
Eksterne lenker

Free Zone er en dramafilm regissert av Amos Gitai fra 2005. Den er filmet i Israel og Jordan.

Filmens hovedrolle-innehavere er den israelsk-jødiske skuespilleren Hanna Laslo, den palestinsk-arabiske skuespilleren Hiam Abbass, og den israelsk-amerikanske skuespilleren Natalie Portman. Det er den andre filmen av Gitais Border Trilogy. Filmen ble svært dårlig mottatt, og ifølge Rotten Tomatoes er kun 26 % av kritikerne positive.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Rebecca er en ung amerikansk kvinne som har bodd i Jerusalem i flere måneder. Hun har nettopp avsluttet et ekteskap med en jødisk mann, Breitberg, etter at han forteller henne at han har voldtatt en palestinsk kvinne når han var israelsk soldat. Rebecca har selv en jødisk far. Men moren hennes var ikke jøde. SÅ til tross for hennes jødiske oppvekst, regnes ikke Rebecca som en jøde i henhold til religiøs tradisjon.

Rebecca reiser med drosje, kjørt av en jødisk-israelsk kvinne, Hanna (spilt av Hanna Laslo) som er datter av en Holocaust-overlevende. Hannas destinasjon er en sone kalt «Free Zone» i nærheten av grensen mellom Jordan, Syria, Irak og Saudi-Arabia for å samle inn penger på vegne av ektemannen hennes, som nylig har blitt skadd under et rakett-angrep.

Men når de endelig ankommer Free Zone, møter de Laila, en palestinsk kvinne som fungerer som kontakt mellom Hannas ektemann og hans partnere. De tre kvinnene må deretter legge ut på en anspent reise for å få tak i Hannas penger, og for å finne igjen Walid, som kan ha forsvunnet med alle pengene deres.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]