Geiranger frå fjord til fjell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Frå fjord til fjell»)
Løypa starter ved Geirangerfjorden og har mål på Dalsnibba, 1500 meter over havet.

Geiranger frå fjord til fjell er et idrettsarrangement som arrangeres i Geiranger i juni hvert år der en kan delta på fire forskjellige arrangement. De største er Nibberittet (sykkel) og Nibbeløpet (løp), begge med start ved den verdenskjente Geirangerfjorden og målgang etter 21 km og 1500 høydemeter på fjelltoppen Dalsnibba. I tillegg blir Nibbemarsjen arrangert, også i samme løypa. Det finnes også to kortere sykkeldistanser, tiltenkt de yngre.

Ved fjorden er det full sommer mens det på Dalsnibba kan være brøytekanter på opp til 10 meter, så løypa går absolutt fra sommer til vinter. Den har også tre små nedoverbakker på 250 meter hver, den siste rett før mål.

Geiranger Halvmaraton ble startet i 1994 og gjaldt da som et av de første motbakkeløp i landet. I 2009 var løpet også NM i motbakkeløp. Vinner i herreklassen var Hans Martin Gjedrem som satte løyperekord med tiden 01:28:57. Rekordholder for kvinner er Anita Håkenstad Evertsen med tiden 01:39:54.

Nibberittet ble første gang arrangert i 2000, og har hatt en kraftig vekst siden den tid. Det er i dag blant de største sykkelritt i Møre og Romsdal. Det er hvert år mellom 400 og 500 deltakere med.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]