Fotballtriks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fotballtriks er betegnelsen på en spesiell egenskap som spillere utfører med en fotball.

Vanlige triks[rediger | rediger kilde]

Her er noen triks.

Step-over[rediger | rediger kilde]

Step-over er et triks som brukes meget ofte. Først løfter du den ene foten over ballen, så gjør du det med den andre foten. Mange kan gjøre det samme opptil mange ganger.

Skuddfinte[rediger | rediger kilde]

Skuddfinte brukes til å lure motstanderen til å tro at du skyter/sender pasning. Man starter vanligvis med ballen i fart foran seg, ta benet bakover som om du skulle skyte, rett før du treffer stopper du foten. Da vil vanligvis motstanderen gå den du veien fintet skuddet mot, det mest ideelle da er å gå den andre veien som motstanderen fjern seg vekk fra. Det smarte med skuddfinte er at motstanderen aldri vet om du skal skyte eller sende pasning.

Flikk opp,så skyt[rediger | rediger kilde]

Flikk opp,s å skyt er en smart måte også komme seg ut av for eksempel disse knipene:
Du står fanget i et hjørne
Du blir presset bakover (Merk deg at du må stå med ryggen mot motstanderen)
Hvis du blir presset må du ha en god kroppsbeherskelse. Flikk den opp, spark den gjerne opp litt en gang før du sparker den i en bue over motstanderen. Da kan du raskt løpe forbi ham og ta ballen.

360/Piruett[rediger | rediger kilde]

360/piruett brukes til å snu seg helt rundt en gang for å skjerme ballen fra motspilleren. Du starter med ballen ved siden eller foran deg, du stopper ballen med den ene foten før du bruker den andre til å dra den forbi motstanderen. Utfallene av dette trikset er variert fordi hele trikset kommer an på timing. Med riktig timing kommer du forbi. Sjansen for å klare det er 1:2.5 (40 % sjanse).

Vanskeligere triks[rediger | rediger kilde]

Regnbueflikk[rediger | rediger kilde]

Regnbueflikk (Også kalt Rainbow Flick) et triks som kan tolkes som en vanskeligere versjon av Flikk opp, så skyt. Du løper med ballen i fart foran deg, når farten slakker seg tar du sats og holder den fast helen på den fremste foten og rista på den bakerste foten. Så slenger du føttene rett opp (Når du blir bedre kan man slenge den til siden) og slipper ballen, med litt erfaring får du ballen over kroppen din og du kan løpe videre med ballen.

Hel-til-hel[rediger | rediger kilde]

Hel-til-hel er et triks som brukes til å lure motstanderen til å tro at du stopper opp. Du løper med ballen frem mot motspilleren, bruk en demplingnende bevegelse (Ikke fullfør den) før du drar ballen med den ene foten bak mot den andre foten som du da bruker til å sparke ballen fremover. Forhåpentligvis går motspilleren på finten. Sjansen for det er 1:4,altså 25 %.

Rabona[rediger | rediger kilde]

Rabona er et finesseskudd som kan brukes når du er fanget i et hjørne, men brukes vanligvis til innlegg og pasninger, men det har hendt at spillere har scoret på Rabona. Du har ballen ved siden eller foran deg, du setter det valgte benet bak det andre sånn at det bytter plass fra venstre til høyre eller motsatt, da bruker du benet som har byttet plass til å skyte, da avhenger det bare av at du får ballen opp på rista, klarer du det vil du få i beste fall et like bra skudd som du får vanligvis ved å skyte på vanlig måte.