FotballXtra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
FotballXtra
Generell informasjon
SjangerSportsprogram
Prod.landNorge
Sendeår1998–
SpråkNorsk
Sending
Periode15. okt. 1998
TV-kanalTV 2 Direkte, TV 2 Sport (2016)
Offisiell nettside

FotballXtra er et norsk sportsprogram om fotball som har gått på TV 2 siden 1998. Programmet gikk først på hovedkanalen på TV 2 og fra 2016TV 2 Sport. Programmet tar for seg serierundene i Eliteserien og OBOS-ligaen mens de blir spilt. Programmet har siden 2018 blitt ledet av Marius Skjelbæk.[1] Tidligere ble programmet i mange år ledet av Davy Wathne. Andre programledere inkluderer Jan-Henrik Børslid og Erik Thorstvedt.

FotballXtra har et diskusjonspanel som blant annet har inkludert fotballprofiler som Daniel Nannskog, Mini Jakobsen, Petter Myhre, Siri Nordby og Ole Martin Årst. Ivar Hoff, Ernst A. Lersveen, Raymond Kvisvik, Ole Martin Årst, Jesper Mathisen, Solveig Gulbrandsen, Steffen Iversen og tidligere landslagssjef Egil Olsen.[1]

Andre varianter[rediger | rediger kilde]

Høsten 2012 kom en variant kalt FotballXtra Europa på skjermen. Dette programmet ble ledet av Asbjørn Myhre og Davy Wathne og har fokus på Mesterligaen og Europaligaen. Gjestene er de samme som i de ordinære sendingene av Fotballxtra, men av og til med folk som Trevor Morley, Ragnar Liaskar og Morten Langli i panelet.

Etter at det kun ble lov å sende en kamp fra Premier League runden klokken 16.00 på lørdager, opprettet TV2 kanalen Fotballxtra England, med forskjellige eksperter og Jan-Henrik Børslid som programleder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Johansen, Joakim (9. mars 2018). «TV2 fortsetter med FotballXtra, men med ny programleder». Fotballnerd.no. Besøkt 27. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]