Foss Patterson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Foss Patterson
Født19. juli 1955Rediger på Wikidata (68 år)
Edinburgh i Skottland
BeskjeftigelseKeyboardist, komponist Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv rock
InstrumentKeyboards
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Donnie Munro
Tidligere band
Jethro Tull, Fish, Camel

Foss Patterson (født 19. juli 1955 Edinburgh i Skottland) er en skotsk musiker, kjent som keyboardspiller for Jethro Tull, Fish og Camel. Han startet sin musikalske karriere i det skotske bandet Pat McGlynn på midten av 1970-tallet.

Patterson er mest kjent for sitt arbeid med Fish og Camel, men han har også arbeidet med flere artister som Jethro Tull, Donnie Munro, John Martyn, Jerry Donohue og Bonnie Rait. Karrieren i Jethro Tull varte fra januar 1988 til desember 1991 og resulterte i to album, Rock Island (1989) og Catfish Rising (1991). Foss deltok også på to Fish–utgivelser med Sunsets On Empire (1997) og Tales from the Big Bus (1998), samt en omfattende turné i 1999.

Han er også kjent for å ha skrevet musikk til film og TV for BBC. I 1997 ble han med på turnéen til progrockgruppa Camel som erstatning for Mickey Simmonds, som også hadde vært innom bandet til Fish. Turnéen resulterte i konsertalbumet Coming of Age som ble gitt ut i 1999 på VHS, CD samt DVD senere i 2002. Hans spillestil karakteriseres som jazzinfluert.

I dag bor Foss Patterson i Bonnyrigg, Midlothian, Skottland hvor han arbeider med bandet til Donnie Munro, (sammen med David Paton, Dave Stewart og Chris Rainbow). Han jobber også med å skrive sanger for tv og film.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]