Forsyningskrigen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den amerikanske uavhengighetskrigen
BostonCanadaNew York og New JerseySaratogaPhiladelphiaVestfrontenSullivan-ekspedisjonenSørfrontenMarine
Felttogene i New York og New Jersey, 1776–77
Long IslandKips BayHarlem HeightsPells PointWhite Plains - Fort WashingtonTrenton 1Trenton 2PrincetonForsyningskrigenBound Brook

Forsyningskrigen var en partisankrig som bestod av mange mindre trefninger som fant sted i New Jersey under den amerikanske uavhengighetskrigen i 1777 etter slagene ved Trenton og Princeton.

Britene innså etter å ha tapt to betydelige utposter at de ikke kunne dele opp styrkene sine i poster lenger. Vinteren 1777 holdt de byen New Brunswick og en befestet post ved Paulus Hook (nå Jersey City). George Washington forsøkte å omdanne den kontinentale armé som var redusert på grunn av innrulleringsperiodene på ett år, var bestemt på å trakassere britene ved enhver anledning.

Britenes innsamling av forsyninger gav dem mulighetene. Britene måtte sende forsyninger med skip fra England. Denne turen tok fem til seks uker hver vei i beste fall. De trengte å sanke forsyninger som fersk kjøtt, mel, høy, tre og mat til husdyrene.

Militsen i New Jersey, støttet av noen få kompanier av regulære soldater fra den kontinentale armé, begynte å angripe enhver forsyningsekspedisjon som forlot New Brunswick. Snart kunne Washington rapportere at britene ikke kunne forlate New Brunswick i formasjoner som var mndre enn 1500 menn.