Foolproof

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Foolproof
Generell informasjon
Prod.landCanada
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWilliam Phillips
ProdusentColin Brunton
Bill House
Seaton McLean
ManusforfatterWilliam Phillips
MusikkJim McGrath
SjeffotografDerek Rogers
KlippSusan Shipton
Foran kamera
MedvirkendeRyan Reynolds
David Suchet
Kristin Booth
Joris Jarsky
James Allodi
Mif (Anthony J. Mifsud)
Annen informasjon
BudsjettCAD $7,800,000
Premiere2003
Eksterne lenker

Foolproof er en kanadisk ransfilm fra 2003, som er regissert av William Phillips. Filmen var det første forsøket fra et kanadisk studio på å lage en ransfilm. Filmen ble en økonomisk fiasko og fikk stort sett dårlige kritikker.[trenger referanse]

Handling [rediger | rediger kilde]

Kevin, Sam og Rob spiller et spill, kjent som "Foolproof" hvor de lager planer for å infiltrere og bryte inn på forskjellige mål. Men de gjennomfører aldri noen av disse planene i praksis. De foretrekker bare å simulere disse planene ved hjelp av nødvendige tekniske og fysiske evner for å utføre oppgavene som kreves for tyveriene. Men en beryktet kriminell, Leo Gillete, bryter seg inn i leiligheten til Sam, stjeler deres planer, og gjennomfører en av planene. Deretter utpresser han gruppen til å designe en plan for å stjele 20 millioner dollar i obligasjoner fra en bank.

Ettersom Leo sitter på bevis som inkriminerer dem i planene, godtar de. Spenningen eskalerer i gruppen når Rob etter hvert blir venn med Leo. Men Kevin og Sam forsøker å hindre planene hans. De får tak i sikkerhetskodene til safe, og bytter ut obligasjonene. Men situasjonen snur seg raskt mot dem når Leo og Rob tvinger Kevin til å gjennomføre ett tyveri, og deretter planlegger Leo å tipse politiet om dem.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]