Follo flyklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Follo flyklubb holder til ved Ski flyplass i Akershus. Flyklubben har vinterbase på Rakkestad flyplass. Klubben har per i dag ca. 100 medlemmer, hvorav om lag 70 er aktive flygere. Medlemstallet har holdt seg stabilt de siste årene. I SAS, NAS/Norwegian, Britannia Airways, Widerøe og Sundtair er det i dag flygere som startet sin utdannelse i Follo Flyklubb.

Follo flyklubb er medlem av Norges Luftsportforbund og Norges Idrettsforbund gjennom Akershus Idrettskrets. Klubben har de siste årene vært rangert som en av de mest aktive klubbene hva antall flytimer angår og blant annet utfører brannvaktflyvning i sommerhalvåret, et oppdrag som medlemmene i klubben deler på. Klubben assisterer også ved søk og redningstjeneste ved behov.

Fallskjermhopping var tidligere en stor del av klubbvirksomheten, men den har blitt kraftig redusert grunnet harde restriksjoner. En del av klubbens mest rutinerte medlemmer har imidlertid fortsatt oppdrag for fallskjermklubbene på Østlandet. Flyklubbens flystripe, Ski flyplass, er 525 meter lang og 25 meter bred. Banen er ikke åpen for allmenn ferdsel. Bare klubben kan bruke denne, og dispensasjon blir kun gitt ved brannvakt, ambulanseoppdrag ol. Plassen ligger 400ft over havet, og landingsrunden blir fløyet i 1 400ft.

Flyflåte[rediger | rediger kilde]

Follo flyklubb disponerer én Piper PA28-161 LN-NAZ.[1]

Klubben har tidligere operert to-motors fly: Piper PA-34-200T Seneca II og Piper PA-23-250 Aztec. Ingen av disse opereres lenger av Follo flyklubb.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Flyparken». Arkivert fra originalen 4. april 2017. Besøkt 3. april 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]