Flushing (Queens)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Det tidligere rådhuset i Flushing, som nå huser et kultursenter

Flushing er et nabolag i den nordlige delen av bydelen Queens i New York. Flushing ble grunnlagt i 1645 av hollendere[1] som tidligere hadde kjøpt området i 1639 av indianere i distriktet. Området er navngitt etter den hollandske byen Vlissingen. Da England i 1664 overtok den hollandske kolonien Ny Amsterdam fra hollenderne ble området engelsk. Det opprinnelige området ble administrativt lagt inn under Queens da Queens i 1898 ble en bydel i New York. Under den Den amerikanske uavhengighetskrigen støttet området primært England, og Flushing huset under uavhengighetskrigen britiske tropper.

Bydelen er i dag blant annet kjent som stedet hvor Verdensutstillingen 1939–40 ble avholdt. Området er i dag sterkt multikulturelt. Store deler av bydelen preges av asiatiske immigranter, som primært bor i Flushings chinatown, som er blant de største i USA. Flushing er hjemsted for en rekke anerkjente kinesiske restauranter, som på grunn av deres suksess har åpnet avdelinger på Manhattan.

I bydelen ligger blant annet Flushing Meadows–Corona Park, som er den tredje største parken i New York, og blant annet huser de store idrettsanleggene USTA Billie Jean King National Tennis Center og Citi Field, som avløste det tidligere Shea Stadium som også var plassert i området.

I Flushing er videre plassert New Yorks tredje største lufthavn, LaGuardia lufthavn.

Referanser[rediger | rediger kilde]