Flommen i Nord-Korea 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flommen i Nord-Korea i august 2007 forårsaket store materielle skader og mange tap av liv. Flommen traff mesteparten av den sørlige delen av landet, inkludert hovedstaden Pyongyang og noen av dets mest produktive landsbruksområder. Hjelpeorganisasjoner frykter at tap av avlinger vil føre til matmangel og følgelig hungersnød i landet.

Nord-Korea annonserte 15. august 2007 at landet hadde blitt rammet hardt av flom etter ei uke med kraftig regn, og at det var sterkt behov for hjelp fra omverdenen. Allerede ett år tidligere hadde Nord-Korea blitt rammet av en annen flom, da kraftig regnvær i juli måned tok flere hundre – for ikke å snakke om flere tusen – mennesker av dage.

I motsetning til flommen i 2006 var Pyongyang raske med å reagere på hendelsen, og ba om hjelp mens vannet fremdeles sto høyt istedenfor å vente så lenge som mulig, slik man tidligere gjorde. Nordkoreanske myndigheter har indikert at så mange som 454 kan ha omkommet, mens 300 000 kan ha mistet hjemmene sine. Skadeomfanget ble beregnet til å skrive seg til en verdi av 22,5 millioner dollar, vel 135 millioner kroner.