Fleurety

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fleurety
OpphavNorge (1991)
SjangerAvant-garde metal
Aktive år1991
PlateselskapMisanthropy Records

Fleurety er et norsk avant-garde metal band som ble grunnlagt i 1991 av Svein Egil Hatlevik og Alexander Nordgaren. Medlemmene var på denne tiden i midten av tenårene. De albumdebuterte i 1995.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandet ga ut sin første demo Black Snow i 1993. Et år senere fulgte singelen A Darker Shade of Evil, som ble gitt ut på det engelske plateselskapet Aesthetic Death Records. Begge disse utgivelsene var nokså sjangertro norsk black metal, men stakk seg likevel ut på grunn av vokalen, som var en slags skriking i svært høyt toneleie.

Det første albumet kom i 1995, under tittelen Min Tid Skal Komme. Plata ble gitt ut som et samarbeid mellom selskapene Aesthetic Death Records og Misanthropy Records. På denne utgivelsen hadde det musikalske uttrykket forandret seg til blanding av prog-rock, psykedelia og black metal med tendenser til atonale harmonier og innslag av folkrock. Denne utgivelsen var forøvrig den aller første plateinnspillingen med den etterhvert godt kjente sangeren Marian Aas Hansen.

I 1999 ga Fleurety ut mini-albumet Last-Minute Lies, hvor de skulle bevege seg enda lenger bort fra sitt opphav som black metal-band. Denne utgivelsen ble gitt ut av det engelske selskapet Supernal Music.

Det var det samme selskapet som i 2000 ga ut bandets andre og hittil siste album Department of Apocalyptic Affairs. Her viste Fleurety seg fra en enda med eklektisk side, og blandet metal, jazz og elektronika. Albumet hadde også en lang liste gjestemusikere, blant annet Kristoffer Rygg og Tore Ylwizaker fra Ulver, Hellhammer og Maniac fra Mayhem, Carl-Michael Eide fra Aura Noir og Ved Buens Ende, Steinar Sverd Johnsen fra Arcturus og Heidi Gjermundsen Broch.

Etter dette gikk bandet inn i en dødperiode etter at Alexander Nordgaren flyttet til utlandet. En periode bodde han i England, for deretter å flytte til India. Han bor nå i Romania. Hatlevik fortsatte for sin del å gi ut musikk under navnet Zweizz, og ga ut sitt første album på egen hånd i 2007.

Debutalbumet Min tid skal komme ble gjenutgitt av engelske Candlelight Records i 2003 med singelen A Darker Shade of Evil og en annen låt som bonusmateriale.

Ifølge blog-meldinger på bandets MySpace-side er Fleurety nå iferd med å ferdigstille en ny singel, som kommer til å inneholde nyinnspillinger av gammelt materiale, blant annet låta "Descent into Darkness", fra bandets første demo Black Snow med Hellhammer og Necrobutcher fra Mayhem som gjestemusikere. Det meldes også at bandet har spilt inn nytt materiale.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Demo[rediger | rediger kilde]

  • Black Snow – (1993)
  • Promo '95 – (1995)

EP-er[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]