Ansatte og elever ved Beauxbaton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Fleur Delacour)
Gå til: navigasjon, søk

Denne artikkelen tar for seg ansatte og elever ved Beauxbaton, som er en fiktiv skole, i bok- og filmserien om Harry Potter av J.K. Rowling.

Fleur Delacour[rediger | rediger kilde]

Fleur Delacour
Kjønn Kvinne
Lojalitet Føniksordenen
Introdusert ved navn Harry Potter og Ildbegeret
Introdusert ved opptreden Harry Potter og Ildbegeret
Originalt navn Fleur Delacour
Portrettert av i filmene Clémence Poésy

Fleur Delacour er en fiktiv person i Harry Potter-bøkene og er kvart lamia. Hun har sølvskimrende blondt hår og store mørkeblå øyne. Siden hun er delvis lamia, kan hun kaste sin trolldom over guttene så de forelsker seg i henne. Hun gikk på Beauxbaton, og ble skolens forkjemper i Tretrollmannsturneringen i 1994. I den andre prøven i turneringen ble Fleur angrepet av snaredrauger, og fikk ikke reddet lillesøsteren Gabrielle. Når hun sluttet på skolen begynte hun å jobbe i Flirgott for å «forbedere sin anglais».

Der blir hun kjæreste med Rulle Wiltersen som hun forlover seg med, og etter hvert gifter seg med.

Fleur Delacour er fransk for Flower of the court, som igjen betyr noe slikt som adelskvinne.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen er verken Gulla Wiltersen, Hermine Grang eller Fru Wiltersen så veldig begeistret over Fleur.


Madame Maxime[rediger | rediger kilde]

Olympe Maxime
Kjønn Kvinne
Lojalitet Føniksordenen
Introdusert ved navn Harry Potter og Ildbegeret
Introdusert ved opptreden Harry Potter og Ildbegeret
Originalt navn Olympe Maxime
Portrettert av i filmene Frances de la Tour

Madame Olympe Maxime er en fiktiv person i bøkene om Harry Potter og rektor ved den franske magikerskolen Beauxbaton. Maximes foretrukne transportmiddel er en gigantisk, blå vogn som blir drevet av tolv bevingede hester.

Olympe Maxime ble møtt for første gang i Harry Potter og Ildbegeret, da hun og en del franske studenter kom til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom for å delta i Tretrollmannsturneringen. På grunn av sin uvanlige størrelse, ble det avslørt at hun var halv-jøtul. Hun benektet dette aggressivt.

Gygrid flørtet med henne en stund, men hun ble forferdet da han tilsto at han var en halv-jøtul. De ble imidlertid involvert med hverandre igjen på slutten av boken.

Hun blir nevnt i Harry Potter og Føniksordenen av Gygrid. Han forteller Harry Potter (figur), Ronny Wiltersen og Hermine Grang at Madame Maxime og han selv besøkte jøtuler i løpet av sommeren.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen er Madam Maxime blant de som gir Albus Humlesnurr en siste respekt i begravelsen.

Olympe er fransk for Olympus, fjellene der de greske gudene bodde; noe som kan referere til hennes størrelse og imponerende utseende.

Maxime kommer fra det latinske ordet maxima, som betyr størst.


Se også[rediger | rediger kilde]