Flemming Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Flemming «Razz» Rasmussen (født 1958) er en dansk lydtekniker, plateprodusent og eier av Sweet Silence Studios i København i Danmark.

Liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Rasmussen har hovedsakelig arbeidet med heavy metal-musikk gjennom sin karriere, og er mest kjent fra sitt arbeide som lydtekniker og produsent på de tre første studioalbumene til gruppen Metallica: Ride the Lightning (1984), Master of Puppets (1986) og ...And Justice for All (1988). Flemming fikk mye ros for arbeidet med de to første av de tre platene, men fikk tung kritikk for sitt arbeide på ...And Justice for All. Dette var også de siste arbeidet han gjorde med bandet.

Han produserte Morbid Angel, Covenant, Blind Guardians album, Imaginations from the Other Side, The Forgotten Tales, Artillerys By Inheritance album og Ensiferums Iron, blant mange andre.

Rasmussen vant en Grammy for å ha produsert Metallicas «One» i 1989. I 1994 fikk han en dansk Grammy som årets produsent for Sort Sols album Glamourpuss.

Nylig har Flemming arbeidet med Evile på deres debutalbum fra 2007 og Tantara på deres debutalbum Based On Evil fra 2012.