Felipe Camiroaga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Felipe Camiroaga
Født8. okt. 1966[1]Rediger på Wikidata
Santiago
Død2. sep. 2011[1][2]Rediger på Wikidata (44 år)
Juan Fernández-øyene (Chile)
BeskjeftigelseSkuespiller, TV-programleder Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Las Condes
NasjonalitetChile

Felipe Camiroaga (født 8. oktober 1966 i Santiago de Chile, død 2. september 2011) var en chilensk programleder og sporadisk skuespiller.

Camiroaga studerte journalistikk ved Universidad Las Condes før han begynte å studere teater og skuespill ved Escuela Fernando González. Han skal hatt baskisk, tysk og peruanske avstamning. Camiroaga begynte sin karriere på chilensk TV i 1988 som produksjonsassistent for Extra jóvenes, et tenårings-orientert TV-program i Chilevisión. I 1992 ble han ansatt ved kanalen TVN. Camiroaga var med-produsent for et morgen-talkshow som het Buenos días en Todos på denne kanalen, en stilling han hadde fra 2005.

Camiroaga presenterte også et talkshow på kvelden som het Animal Nocturno på samme stasjon. Han var en av de mest populære TV-personlighetene i Chile på tidspunktet for hans død. Den 2. september 2011 døde Camiroaga da flyet han var ombord styrtet i havet mens det prøvde å lande ved en flyplass. Chiles forsvarsminister Andrés Allamand uttalte at det var svært usannsynlig at noen av passasjerene hadde overlevd ulykken, og at alle sammen trolig døde umiddelbart etter krasjet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b CineChile, CineChile filmmaker ID felipe-camiroaga[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.euronews.net[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]