Federasjonen Damanhur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Federasjonen Damanhur kalles også bare Damanhur er et øko-samfunn med vekt på spirituell-, artistisk- og samfunnsforskning. Det ligger i et område beliggende i Piemonte i Italia, nærmere bestemt i Valchiusella dalen ca 50 km fra Torino. Grunnleggeren er Oberto Airaudi, hans Damanhuranske navn er Falco Palma. Innbyggerne velger egne navn etter dyr og planter.

Damanhur har ca ett tusen innbyggere fordelt på et område på ca. 500 hektar, antallet har økt gradvis siden grunnleggelsen med 24 interesserte i 1975. Mange av dem bor i fellesskap bestående av 10 til 20 medlemmer. De har egne skoler for de unge Damanhurianerne. De har utstedt en egen myntenhet, il Credito. Røyking er forbudt i hele området som omfatter Damanhur.

Damanhur besøkes av tusenvis av mennesker, også prominente personer hvert år. Særlig er deres Humanitetens Templer av stor interesse. Om man vil besøke templene må man ha en avtale. Damanhur er tildelt mange utmerkelser som anerkjennelse for deres virke og oppnådde resultater innen bærekraftig samfunnsutvikling, bl.a. fra den italienske stat og fra FN.