Tilhenger (person)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Fans»)
En gruppe mennesker samles bak ei utkledd som en fiktig, antropomorf hund for å ta et bilde via hennes mobiltelefon.
En gruppe Animal Crossing-tilhengere møtes i cosplay for å ta en selfie.

En tilhenger, fan eller supporter er et individ som er viser sterk interesse eller entusiasme ovenfor noe eller noen, som en kjendis, en sport, et sportslag, en sjanger, en politiker, ei bok, en film, et videospill, en kunstner eller en underholder. Tilhengerskare,[1] fans,[2] fangruppe, fandom eller fankultur er eksempler på begreper som brukes til å omtale en gruppe tilhengere.[3]

En større gruppe mennesker bak et gjerde med ansiktsuttrykk som varierer fra entusiastiske til ventende. På gjerdet henger det en banner hvor det står Beatlels.
En gruppe Beatles-tilhengere venter på sine idoler ved Schiphol lufthavn 5. juni 1964.

Tilhengere viser entusiasmen sin på forskjellige måter, som ved å starte eller delta i en fanklubb, arrangere eller delta på messer, vedlikeholde tilhengerstyrte nettsteder eller ved å delta i diskusjoner på nett rundt sitt interessefelt. Sosiale medier og internett har gjort det lettere for individer å møte andre tilhengere og delta i tilhengerskarer, også globalt, der det tidligere var vanligere å melde seg inn i en fanklubb.[3] Noen tilhengere skaper også egne verker basert på sin interesse, blant annet i form av fankunst, fanfiction og cosplay, som andre tilhengere eller subjektene kan engasjere seg i.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «tilhengerskare». ordbokene.no (norsk). Besøkt 10. oktober 2023. 
  2. ^ «fans». ordbokene.no (norsk). Besøkt 10. oktober 2023. 
  3. ^ a b (no) «fans» i Store norske leksikon, besøkt 10. oktober 2023.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]