Familien Flint og Frankenstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Familien Flint og Frankenstein
orig. The Flintstones Meet Rockula and Frankenstone
Generell informasjon
Utgivelsesår1979
Lengde48 min.
RegiRay Patterson
Annen informasjon
FilmformatFarger
Eksterne lenker

Familien Flint og Frankenstein er en film fra 1979 inspirert av romanen Frankenstein av Mary Shelley, regissert av Ray Patterson. Familiene «Flint» og «Rubble» vinner en tur til «Grev Rockula»s slott i «Rocksylvania» hvor de har et ubehagelig møte med greven og hans tjener «Frankenstone».

Filmen hadde først premiereNBC den 30. oktober 1979.

Historien[rediger | rediger kilde]

Fred vinner førstepremien på showet «Make A Deal or Don't» og sammen med sin kone Wilma og barna Barney og Betty reiser de på ferie til Rockulas skumle slott i Rocksylvania, som nå har blitt omgjort til et turist-sted. Men kort tid etter ankomst snubler Fred og Barney ved et uhell over Rockulas gamle laboratorium, hvor hans uferdige Frankenstone-monster fremdeles sover. Men glemmer å lukke et vindu, når de forlater laboratoriet. Et lyn slår deretter ned i maskinene som befinner seg i laboratoriet, dette gir Frankenstone liv.

Frankenstone vekker også Rockula (som har sovet de siste 500 årene) fra sin godt skjulte krypt. Frankstein og Rockula skremmer deretter alle gjestene vekk fra hotellet, bortsett fra Flintstone og Rubble, som hadde lagt seg tidlig og sover fordi de var trøtte etter den lange reisen til hotellet. Rockula og Frankenstone oppdager til slutt Flintstone-familien og Rubbles, men Rockula forveksler Wilma med hans tidligere forsvunne brud.

Rockula lover å gjøre Wilma til hans kone, selv om dette også innebærer å drepe Fred. Wilma forveksler først Rockula med hotell-sjefen, Mr. Silika, som tidligere hadde kledd seg ut som Rockula. Men Rockula oppdager og slår ned Fred - men han blir skremt av Barney, i ført en varulv-maske. Så snart de kan reiser Flinstone-familien hjem til Bedrock. Men uten at familien vet det, har Rockula flydd (i form av en flaggermus) hele veien fra Rocksylvania, til Bedrock. Han flyr deretter gjennom kjøkken-vinduet og ber Wilma om å gifte seg med ham, og lover henne et liv i enorm luksus hvis hun samtykker å gifte seg med ham.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller (stemme) Rolle
Mel Blanc Barney Rubble
Daws Butler
Henry Corden Fred Flint
Casey Kasem Monty Marble
Don Messick
John Stephenson Rockula
Jean Vander Pyl Wilma Flint

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]