Fallout: New Vegas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Fallout: New Vegas
Orig. Fallout: New vegas
Utvikler Obsidian Entertainment
Utgiver Bethesda Softworks
Designer J.E. Sawyer
Plattform Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Utgivelse 2010[1][2]
Sjanger Action RPG
Modus Enspiller
Aldersgrense 18
Mediaformat Blu-ray Disc, DVD

Fallout: New Vegas er et spill som ble annonsert av Bethesda Softworks den 20. april 2009, i London.[3] New Vegas skal ikke være en direkte oppfølger til Fallout 3, og skal bli utviklet av Obsidian Entertainment, et selskap grunnlagt av utviklere som forlot Black Isle Studios. Basert på tittelen kan man si at spillet skal være i Las Vegas. Det har fått europeisk utgivelsesdato 22. oktober 2010, og skal bli utgitt til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Historie og setting[rediger | rediger kilde]

Setting[rediger | rediger kilde]

Spillet er satt i en post-apokalyptisk verden, etter The Great War mellom USA og Kina, en kort atomkrig som skjedde den 23. oktober 2077, og varte i under to timer. Til tross for dette, var dette den mest skadelige krigen i verdens historie, og utslettet nesten hele jordens befolkning. Før The Great War, var den en annen krig som het Resource Wars, og under denne krigen ble Forente Nasjoner oppløst, en pest gjorde at Amerika ble et paranoid land, og Canada ble okkupert av Amerika.

Historie[rediger | rediger kilde]

Spillet skal ta plass i et post-apokalyptisk Las Vegas, som tidligere kun er blitt nevnt i Fallout. Historien skal ikke være relatert til den i Fallout 3. Spilleren tar kontroll over karakteren kjent som Courier, som er ansatt av en levering tjenesten til å ta en ukjent pakke over Mojave-ørkenen til "The Strip", men er fanget opp, skutt i hodet, og etterlatt for å dø av en mystisk mann som stjeler pakken. Etter å ha blitt funnet av en vennlig lokal robot, Victor, og helbredet av en mann ved navn Doc Mitchell, er Courier kastet tilbake inn i ørkenen for å søke hevn og gjenopprette stjålet pakken.

Utviklere[rediger | rediger kilde]

Fallout: New Vegas blir utviklet av Obsidian Entertainment, et selskap som ble grunnlagt av Feargus Urquhart og Chris Avellone, to av skaperene av Fallout 2 (da med Black Isle Studios). Hele teamet med utviklere er enda ukjent, men det er også sannsynlig at J.E. Sawyer, en av designerene på Van Buren, det kansellerte Fallout 3-prosjektet av Black Isle Studios.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fallout: New Vegas coming to consoles next year». Joystiq. Besøkt 27. april 2009. 
  2. ^ Fallout: New Vegas Announced
  3. ^ VG247 – Fallout: New Vegas announced in London
videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.