Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NTNU)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-fakultetet) var inntil 2017 et av fakultetene ved NTNU. Det var ansvarlig for forskning og utdanning innen naturvitenskap samt bio-, material- og prosessteknologi.

Fakultetets fag utgjorde en viktig del av Norges tekniske høgskole og hadde således en historie tilbake til 1910. Også i Den allmennvitenskapelige høgskole var realfagene representert, fra 1984 ved Fakultet for matematikk og naturvitenskap. Ved sammenslåingen til NTNU i 1996, ble det først opprettet to naturvitenskapelige fakulteter, Fakultet for fysikk, informatikk og matematikk og Fakultet for kjemi og biologi. I 2002 ble fakultetene omorganisert til dagens struktur. Matematikk og informatikk inngår fra da av i Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk.

Som en følge av fusjonen mellom NTNU, Høgskolen i Gjøvik (nå: NTNU i Gjøvik), Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) og Høgskolen i Ålesund (nå: NTNU i Ålesund) videreføres virksomheten ved NT-instituttene fra 1. januar 2017 i det nye Fakultet for naturvitenskap, der også enheter fra tidligere HiST inngår. .[1]

Fusjonen trådte i kraft 1. januar 2016, men aktiviteten ved de ulike enhetene fortsatte med små endringer i 2016, samtidig som det ble arbeidet på ulike områder med planer for studier, faglig og administrativ organisering, og kvalitetssikring på alle områder, slik at alt var klart 1. januar 2017.[2]

Institutter[rediger | rediger kilde]

Fakultetet omfattet seks institutter. Fire av dem videreføres fra 2017 i Fakultet for naturvitenskap (NV-fakultetet). De to siste videreføres i institutter som også inneholder enheter fra tidligere HiST. Også disse instituttene vil ligge under NV-fakultetet:

Instituttene holder hovedsakelig til på Gløshaugen i Trondheim. Fakultetsadministrasjonen og flere av instituttene holder til i Realfagbygget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Saksfremlegg …, s. 15
  2. ^ Tidsplan for fusjonen

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]