Folkeminner. NFL-nytt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «FOLKEMINNER. NFL-nytt»)
Folkeminner. NFL-nytt
Nettstedhttp://www.kulturvern.no/NorskFolkeminnelag.html

Folkeminner. NFL-nytt er et tidsskrift utgitt av Norsk Folkeminnelag. Tidsskriftet het tidligere «NFL-nytt», men kom fra og med nr. 57 (høsten 2011) ut under det nye navnet.

Folkeminner. Tidsskrift for Norsk Folkeminnelag nr. 55, 57, 65, 66 og 71, tidligere NFL-Nytt.

Tidsskriftet startet som et rent meldingsblad, slik det opprinnelig ble kalt siden startet i 1974. Hensikten var da å gi medlemmene opplysninger fra styret om årsmøter, seminarer, osv., men bladet har også hele tiden inneholdt vitenskapelige artikler, bokmeldinger, meddelelser, og stoff til ren faglig orientering.[1]

Medlemsbladet blir kulturtidsskrift[rediger | rediger kilde]

Norsk Folkeminnelags styre vedtok i 2007 en utvidelse og omlegging av det tidligere medlemsbladet, slik at det mer fikk form av kulturtidsskrift, med en rekke vitenskapelige artikler, bok- og platemeldinger. Enkelte utgivelser har også vært utgitt som rene temanumre. Endringene var synlig fra og med nr. 50. Selv om det fremdeles gis rom for de sedvanlige orienteringssakene til NFLs medlemmer, er det nå de faglige artiklene til utdyping av diverse folkloristiske emner som dominerer innholdet. Tidsskriftet fikk samtidig en bedret papirkvalitet og spesialdesignede omslag.

Det er imidlertid ikke første gang at Norsk Folkeminnelag har latt bokserien bli supplert med tidsskriftutgivelser. I 1971 ble det første nummeret av det folkloristiske tidsskriftet Tradisjon sendt ut som medlemslevering til alle medlemmene i Norsk Folkeminnelag. Det samme skjedde med nr. 2 i 1972.

NFL-nytt utkommer vanligvis med to nummer pr. år, og opplagstallet ligger et sted mellom 600 og 1000 eksemplarer, avhengig av om det også skal deles ut på seminarer, stevner, kulturdagene, etc.. Tidsskriftet er ikke lagt ut for løssalg, men distruberes gratis, og er tilgjengelig for nedlasting fra utgiverens hjemmeside.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Etter noen år sluttet heftet å komme nummerert, men i 1989 ble det foretatt en opptelling av de unummererte heftene, slik at nummereringen kunne tas opp igjen med nr. 19. Både Folkeminnelagets styre og Nasjonalbiblioteket har et sett hver med håndskreven nummerering av de mellomliggende utgivelsene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]