FK Rossijanka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
FK Rossijanka
фК «Россиянка»
Fotballklubben Rossijanka Moskvovskaja Oblast
футбольный клуб «Россиянка» Московская область
Nettsidehttp://www.fc-ross.ru
Oppløst2018
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneRossijanka Stadion
(5000)[1]
LigaToppdivisjonen
Seriemester2005, 2006
Cupmester2005, 2006, 2008, 2009
LandRussland
StedKrasnoarmejsk
Administrasjon
HovedtrenerRusslands flagg Andrei Mitin
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Fotballklubben Rossijanka Moskvovskaja Oblast er en russisk fotballklubb fra Krasnoarmejsk omtrent 5 mil nord for Moskva. Laget er et rent kvinnefotballag.

Klubben ble dannet den 1. mars 1990 som et rent futsallag under navnet Orljonok (russ. Орлёнок = liten ørn), delvis inspirert av et lokalt fotballag. Futsallaget gjorde sakene sine bra både i Russland og utenfor. I 1994 skiftet klubben navn til Nadesjeda (russ. Надежда = Håp). Det var imidlertid først i 1998 at laget skiftet til tradisjonell fotball, og allerede året etter debuterte de e den øverste divisjonen. Der holdt de seg til 2001, da laget, under navnet Nadesjda-Gudok (russ. Надежда-Гудок = Håpets sirene (omtr.)) rykket ned av økonomiske grunner. To år senere fikk laget støtte av Moskva oblast til å satse igjen, denne gangen under sitt nåværende navn.

Laget startet samme år i Moskva-regionens divisjon (den nest høyeste divisjonen), som de vant, og rykket rett opp. Førstesesongen i den øverste divisjonen gikk over all forventning, og laget endte på andreplass både i serie og i cup. De to påfølgende årene var Rossijankas storhetstid. De vant både serien og cupen. Begge årene kvalifiserte de seg til Mesterligaen i fotball for kvinner. I 2006-07-sesongen av Mesterligaen kom Rossijanka lett til andre kvalifiseringsrunde, men røk ut etter knepne ettmålstap mot Brøndby og Arsenal LFC.

I 2007 var imidlertid Zvezda 2005 Perm for sterke i serien og cupen, og Rossijanka måtte greie seg med nok en andreplass. Seiren i 2006-sesongen ga imidlertid Rossijanka en plass i 07/08-sesongen av Mesterligaen. Dette gikk hakket bedre. Etter en like lett første kvalifiseringsrunde, fikk Rossijanka en noe lettere motstand i andre kvalifiseringsrunde. De og svenske Umeå IK kvalifiserte seg lett til kvartfinalen, og avsluttet med en uavgjort seg imellom. I kvartfinalen møtte Rossijanka 1. FFC Frankfurt. Rossijanka greide en sterk 0-0 uavgjort hjemme. I andre kamp ledet Frankfurt 2-0 helt til overtid, da Rossijanka reduserte til 2-1. Hadde Rossijanka scoret en gang til, hadde Frankfurt vært ute. Rossijanka lyktes imidlertid ikke, og laget røk ut.

2008 og 2009 resulterte begge ganger i andreplass i serien og seier i cupen, begge mot Zvezda. Som resultat av utvidelsen i Mesterligaen fra UEFA Women's Cup (bare for vinnere av den øverste nasjonale serien) til UEFA Women's Champions League (også for toerne i de beste ligaene etter UEFAs rangering), kom Rossijanka med til 2009/10-mesterligaen. Rossijanka vant sin kvalifiseringsgruppe, og gikk videre til sluttspillet. Rossijanka møtte i sekstendelsfinalen spanske Rayo Vallecano de Femenino og vant uten å imponere. Neste møte var mot Umeå. Rossijanka tapte mot det nå reduserte svenske mesterlaget hjemme, og spilte uavgjort 1-1 borte. Dermed var Rossijanka ute av mesterligaen.[2]

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Russisk seriemester 2005, 2006
  • Russisk cupmester 2005, 2006, 2008, 2009

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Soccerway
  2. ^ Umeå klart for kvarstfinal efter rysare Arkivert 2009-11-15, hos Wayback Machine. – expressen.se, hentet 6. februar 2010

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]