FC Torrevieja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fútbol Club Torrevieja
Nettsidehttp://www.clubdeportivotorrevieja.com/en/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneEstadio Vicente García,
Torrevieja,
Spania
Kapasitet8000
LigaTercera división
LandSpania
Annet2008/09 Nr. 15 i Segunda división
Administrasjon
HovedtrenerMario Barrera Aguilar

Fútbol Club Torrevieja er en spansk fotballklubb i byen Torrevieja i Alicante. Klubben ble stiftet i 1993, og spiller for tiden i VI av Tercera división, spansk ligas fjerde største divisjon.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fotball begynte for alvor å bli populært og markere seg i Torrevieja under første verdenskrig. Det var imidlertid ingen offisielle lag på denne tiden, men folk samlet seg etterhvert for å spille uoffisiell fotball i Torreviejas gater. I 1920 kom den første fotballbanen, som nå kalles Colonia de San Esteban. Her finnes det en minnestatue av en fotballspiller som var kjent i Torrevieja før i tiden.

Den første antydningen til noen fotballklubb kom i 1923, da Torrevieja Fútbol Club uoffisielt ble stiftet. Det ble organisert en del kamper blant befolkningen i byen som ønsket å delta.

Under borgerkrigen (1936–1939) ble fotball en meget viktig hverdagsaktivitet for Torreviejas befolkning. Ti år senere ble det første offisielle laget stiftet. Det ble kalt Español Frente de Juventudes y Club Deportivo Torreviejense. Klubben, som i hovedsak var ment for ungdom, deltok i ulike treningskamper og turneringer som Copa San Pedro og Vega Baja med liten suksess.

I de påfølgende 15 årene forsvant den offisielle klubben og etterlot seg et tomrom som ble fylt i 1971 med etableringen av Torrevieja Fútbol Club. Klubben ble omtalt positivt fra alle kanter av byen, og i media fikk man ros for sin holdning når det gjaldt unge spillere. Torreviejas ordfører på denne tiden, Vícente García, besluttet å bygge et stadion for Torrevieja Fútbol Club. Denne ble naturlig nok oppkalt etter ordføreren selv, og ble innviet med en kamp mot rival Hércules i 1971.

Torrevieja CF fikk sin ligadebut i 1972, og spilte i Segunda División Regional Valenciana. I 1978 rykket klubben opp til landets tredje høyeste divisjon, Tercera división. Hele Torrevieja feiret hendelsen.

Torrevieja Fútbol Club spilte i Tercera división i hele ti år, før de den 15. mai 1988 skapte underverk. Laget hadde rykket opp til Segunda división B, Spanias nest høyeste divisjon. Her deltok de i fem sesonger, men på grunn av økonomiske problemer begynte det å bli komplisert å holde seg på dette nivået. Gjelden var høy, og de maktet ikke å betale lønn til spillerne og ledelsen, og klubben rykket ned igjen til Tercera división i 1993.

I det samme året ble en ny klubb etablert i Torrevieja. De ble kalt Club Deportivo Torrevieja. Klubben gjorde det bra, og skiftet i 1996 navn til FC Torrevieja. Dette er laget som i dag representerer Torrevieja. I 1997 rykket klubben opp til Tercera división.

Sesongen 2006/2007 ble en vellykket sesong for FC Torrevieja, hvor de var blant de fire høyeste lagene på tabellen i Tercera división. Laget imponerte både spillemessig og målmessig, og fikk eksepsjonelle resultater. I den påfølgende sesongen skulle imidlertid skuffelsene komme, og de klarte ikke å holde på det gode. Laget virket sliten og det så ut til at de hadde mistet troen på seg selv. Den daværende treneren ble erstattet av Francisco Pliego. Han signerte en kontrakt på tre dager, med forbehold om forlengelse hvis det resulterte i suksess. Hans trenerkarriere kunne ikke startet bedre i FC Torrevieja, hvor han kvalifiserte seg til play-off og til slutt seiret med 2-0.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]