Eva Sannum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eva Sannum
Født27. apr. 1975Rediger på Wikidata (48 år)
Oslo
BeskjeftigelseModell Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Eva Sannum (født 27. april 1975 i Oslo) er en tidligere norsk modell med mange internasjonale oppdrag på slutten av 1990-årene og begynnelsen av 2000-årene. Per 2023 jobber hun som partner og rådgiver i eget selskap, kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen.

Eva Sannum ble et kjent ansikt da hun var sammen med kronprins Felipe av Spania. Forholdet varte i fire år og det ble lenge spekulert i om de to ville forlove seg. Hun ble fotfulgt av spansk paparazzi utenfor sin leilighet i Oslo og forholdet fikk mye presseomtale både her hjemme og i spanske medier. Da kronprins Haakon giftet seg med Mette-Marit Tjessem Høiby i 2001, var Eva Sannum gjest i bryllupet sammen med kronprins Felipe. I desember 2001 kunngjorde Felipe i spanske medier at forholdet med Eva Sannum var over.

Hun er utdannet ved Westerdals School of Communication. Hun var i en periode ansatt som tekstforfatter i Try reklamebyrå før hun senere ble kreativ leder i Geelmuyden Kiese. I tillegg satt Eva Sannum i PFU (Pressens Faglige Utvalg). Hun er i dag sammen med og har barn med reklamemannen Torgeir Vierdal.

I 2019 var Sannum medlem av Kildeutvalget nedsatt av Norsk Presseforbund for å se på pressens forhold til sine kilder. Kildeutvalgets rapport lå til grunn da Vær Varsom-plakaten ble endret i 2021.[1][2]

Sammen med Svein Tore Bergestuen og Christian Lyder Marstrander begynte hun i 2020 som programleder i podkast-serien Tut & Mediekjør som fokuserer på presseetikk. [3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nils Martin Silvola (5. november 2019). «Kildeutvalget refser norske redaktører og opplæringen i redaksjonene: – Hver enkelt journalist lager sine egne normer». journalisten.no. Besøkt 10. januar 2021. 
  2. ^ Ny Vær Varsom-plakat. Norsk Redaktørforening. Besøkt 10. januar 2021.
  3. ^ Vil gi presse­etikk til folket med pod­kasten «Tut & Medie­kjør». m24. Besøkt 19. februar 2021.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]