European Liberal Youth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
European Liberal Youth
Org.formIdeell organisasjon
Stiftet1976
LandBelgia
HovedkontorBrussel[1]
MedlemskapEuropean Youth Forum[2]
European Liberal Forum
IdeologiLiberalisme
Omsetning250 000 euro (2020)
Nettstedlymec.eu (en)

European Liberal Youth (LYMEC) er en europeisk paraplyorganisasjon for liberale ungdomspartier. Den samler nær en 200 000 unge liberalere fordelt på 61 medlemsorganisasjoner i 39 land over hele Europa. Organisasjonen ledes av Antoaneta Asenova fra Bulgaria.

LYMEC ble dannet som Liberal Youth Movement of the European Community (derav forkortelsen, som fremdeles er i bruk) i 1976. Unge Venstre har vært fullt medlem siden 2002. Høsten 2006 var Unge Venstre vertskap for LYMECs halvårlige eksekutivmøte i Oslo.

LYMEC er ungdomsorganisasjonen til Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party (ALDE), som inngår i den tredje største gruppen i Europaparlamentet.

Politikk[rediger | rediger kilde]

Organisasjonens politiske visjon er en liberal, demokratisk og føderal Europeisk Union som omfatter alle Europas stater. Innenfor EU jobber LYMEC særlig med å fremme fjerning av alle hindre for den frie bevegelsen av mennesker, varer, tjenester og kapital, og for at EU skal utvikle en felles europeisk utenriks-og sikkerhetspolitikk som setter EU i stand til å bruke sine massive økonomiske, teknologiske og politiske ressurser til å fremme demokrati, frihet, stabilitet og utvikling globalt.

Bureau 2012-2014[rediger | rediger kilde]

Presidenter i LYMEC[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ EUs transparensregister-ID 979276720920-77, besøkt 25. januar 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ tools.youthforum.org, besøkt 22. juni 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]