Estigmene acrea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Estigmene acrea
Estigmene acrea (hann)
Nomenklatur
Estigmene acrea
Drury, 1773
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenSommerfugler
FamiliePraktfly
SlektEstigmene
Økologi
Habitat: terrestrisk
Utbredelse: ikke i Norden
Estigmene acrea

Estigmene acrea er en bjørnespinner (Arctiidae).

Utseende[rediger | rediger kilde]

Estigmene acrea har hvitt bryst og hvite framvinger. Framvingene har flere små mørke flekker. Bakvingene er gule med noen få svarte flekker. Bakkroppen er oransje og har en eller flere små svarte flekker på hvert ledd.

Enkelte arter bjørnespinnere i delgruppen Arctiinae kan kanskje forveksles med andre sommerfugler, kanskje særlig andre arter i gruppen Noctuoidea. Men de kan skilles fra disse ved de to duftkjertlene hunnene har like ved eggleggingsåpningen, helt bakerst på bakkroppen. Samt at mange av artene har en bakkropp i rødt eller oransje med mørke flekker. Mens høreorgan (Tympanalorgan) på siden av brystet (metathorax) er felles for gruppen Noctuoidea.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Estigmene acrea tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er ofte radikalt forskjellige fra de voksne, både i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadium, en hvileperiode, der bjørnespinnerens indre og ytre organer endres. I hvilestadiet ligger puppen i en kokong larven har spunnet. Kokongen er ofte delvis gjennomskinnelig spunnet og består også ofte av noe av larvens hårbekledning.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Estigmene acrea finnes i Canada, og det østlige Nord-Amerika. Den finnes ikke i Europa.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]