Esther-Marie Albert Bastrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Esther-Marie Albert Bastrup
Født25. juli 1954Rediger på Wikidata (69 år)
BeskjeftigelsePianist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Esther Marie Albert Bastrup (født 25. juli 1954 i Kristiansand) er en norsk klassisk pianist, musikkpedagog og lektor. Foruten selvstendig virksomhet som klaverpedagog er Esther-Marie Albert Bastrup i dag lektor ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

Bastrup er cand. musicae. fra Norges musikkhøgskole og har diplomeksamen i klaver fra samme sted samt fra Hochschule für Musik und Theater i Hannover. Hun er også cand. philol fra Universitetet i Oslo med tysk og filosofi i fagkretsen. Hun har også tilleggsutdannelse fra Norges journalisthøgskole. Bastrup har studert klaver under bl. a. Robert Riefling og Einar Steen-Nøkleberg. Hun debuterte som pianist i 1981 i Universitetets aula.

Esther-Marie Albert Bastrup har holdt et stort antall konserter i inn- og utland som solist, bl.a. med Oslo filharmoniske orkester og under Festspillene i Bergen. Hun har også vært aktiv som akkompagnatør. Hun har reist for Rikskonsertene og vært ansatt som repetitør ved Den norske Opera og ballettkompaniet Carte Blanche. Hun har produsert en rekke musikkprogrammer for NRK, bl.a. en serie om kvinnelige komponister. Som pianist har hun bl.a. urfremført klaververker av komponisten Antonio Bibalo.

Hun er datter av børskommissær Kaare Albert og Mira, f. Bastrup. Hun er gift med forfatter og journalist Olav Rune Ekeland Bastrup og har to barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]