Ersfjordbotn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Ersfjordbotn
Ersfjordbotn
Ersfjordbotn i juli 2012
Land Norge Norge
Fylke Troms
Kommune Tromsø
Areal 0.33 km²
Befolkning 353[a] (2012)
Bef.tetthet 1 069,7 innb./km²
Postnummer 9100 Kvaløysletta

Ersfjordbotn er ei bygd og et tettsted i Tromsø kommune i Troms. Tettstedet har 353 innbyggere pr. 1. januar 2012, og ligger på det som på lokalspråket kalles «Yttersida» av Kvaløya. Bygda ligger innerst i den 12,5 kilometer lange Ersfjorden, som strekker seg fra Rekvik, som ligger ytterst, inn til Ersfjordbotn.

Stedet[rediger | rediger kilde]

Bygda har de siste årene opplevd en ganske stor befolkningsvekst. Bygda har egen skole, hvor også elever fra Susannejord, Kræmarvik og den ytterste delen av Henrikvik er elever. Skolen har flere ganger vært truet av nedlegging, men innflyttingen av barnefamilier de siste årene har økt elevtallet i takt med at innbyggertallet i Ersfjordbotn og Ersfjordbotn skolekrets har steget.

Bygdas butikk ble nedlagt i 1987, og hadde en storkiosk fra 1989 til 1990. Hovednæringsveien har primært vært fiske. Bygdas fiskebruk ga en gang i tiden arbeidsplass til bygdas befolkning, men også fiskebruket er nedlagt. I dag jobber de fleste av innbyggerne i Tromsø. Tromsø ligger rundt 25 kilometer fra Ersfjordbotn, som er et yndet turområde med sin skjønne natur. Spesielt er det populært blant klatrere. Det finnes flere fjell på begge sidene av fjorden som er yndet blant klatrere. Blant dem er Buren, Storsteinnestinden, Store Blåmann og Skamtinden.

Idrettslaget Blåmann har sitt utspring i fra Ersfjordbotn. På Ersfjordeidet finnes også idrettsplassen, som blant annet har fotballbane med kunstgressdekke. Ersfjordeidet er den eldste idrettsarenaen på Kvaløya og fikk kunstgressdekke i 2009.

Koordinater: 69°41′36″N 18°36′58″Ø