Epidemic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Epidemic
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] dramafilm,[1] thriller[2]
Utgivelsesår1987
NasjonalitetDanmark
Lengde106 min.
SpråkDansk, engelsk
Bak kamera
RegiLars von Trier[1][3][4][5][6] Rediger dette på Wikidata
ManusLars von Trier, Niels Vørsel[7] Rediger dette på Wikidata
TemaEpidemi Rediger dette på Wikidata
MusikkPeter Bach Rediger dette på Wikidata
FotoHenning Bendtsen Rediger dette på Wikidata
KlippLars von Trier,[7] Thomas Kragh,[7] Thomas Krag[7] Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLars von Trier,[3] Udo Kier,[4] Allan de Waal,[7] Claes Kastholm Hansen,[7] Ole Ernst,[7] Michael Simpson,[7] Niels Vørsel,[7] Cæcilia Holbek Trier,[7] Ib Hansen,[7] Olaf Ussing,[7] Leif Magnusson,[7] Lennart Pasborg,[7] Ali Hamann[7] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)11. september 1987
FilmserieEuropa-trilogien Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Epidemic er en dansk drama og skrekkfilm fra 1987. Den er en av den anerkjente regissøren Lars von Triers tidligste langfilmer, og er del 2 i Triers Europa-trilogi (Forbrytelsens Element, Epidemic og Europa). Hovedrollene spilles av Lars von Trier og Niels Vørsel som dem selv.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmens handling er difus og vanskelig å forklare. I all hovedsak er det en metafilm om to manusforfattere (spilt av Trier og Niels Vørsel, som faktisk også er manusforfattere i den eksisterende filmen). Handlingen foregår over fem dager. I løpet av den første dagen mister hovedpersonene, manusforfattere Lars og Niels det eneste eksemplaret av et film-manus. De begynner å skrive på et nytt manus om en epidemi: Utbruddet av en pest-lignende sykdom.

Hovedpersonen i dette manuset er en doktor, Dr. Mesmer, som forsøker å hjelpe folk mot utbruddet av sykdommen på landsbygda. Men i løpet av de neste par dagene virker det som handlingen i manuset blir mer og mer virkelige, når en lignende sykdom begynner å spre seg. Samtidig havner de to manus-forfatterne i en rekke enkelt-situasjoner, mens vi ser parallelle klipp fra den planlagte filmen deres.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]