En himmel full av stjerner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For sangen som starter slik – se Barn av regnbuen
En himmel full av stjerner
Forfatter(e)Knut Nærum
SjangerRoman; Satire
Utgitt2004
ForlagCappelen forlag
Sider178

En himmel full av stjerner er en roman av Knut Nærum. Romanen handler om det største TV-fenomenet de siste årene, realitybølgen, som nøye blir beskrevet av både vanlige mennesker som har lyst å bli rik og berømt og av mediene. Romanen ble ikke så godt mottatt i samme grad som de andre bøkene hans da den kom ut i 2004.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ut fra to vanlige personers ide og drømmen om å bli kjendis, danner de broderskapet Furore der alle kan bli kjendis på liksom. Alle medlemmene i broderskapet inntar alle rollene som utgjør alt fra kjendiser til journalister og fans som dukker opp under deres lek. Etter hvert som broderskapet vokser og reglene blir strengere og strengere, får media vite om gruppen og begynner helvete når den virkelige verden lokke medlemmene i broderskapet med virkelig oppmerksomhet.

Tolkning[rediger | rediger kilde]

En himmel full av stjerner er tolket som en parodi på mange av dagens menneskers behov å bli noe stort, rik og berømt gjennom å delta på reality-programmer. Romanen setter også en del spørsmålstegn ved denne "reality"-kulturen og medienes rolle rundt realitybølgen der de er opptatt å skape A, B og C kjendiser for å tjene penger til deres virksomhet.

I Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge ble romanen første gang utgitt i 2004Cappelen forlag.

Annet[rediger | rediger kilde]

I januar 2007 avstedskom denne boka et teaterstykke med samme tittel.

Romanens tittel En himmel full av stjerner er lånt fra Lillebjørn Nilsens sangtekst Barn Av Regnbuen