Starmoen flyplass, Elverum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Elverum lufthavn, Starmoen»)
Starmoen flyplass
IATA: – ICAO: ENSM (Tidligere: ENHN)
Basisdata
EierElverum kommune
OperatørElverum flyklubb, Norges Luftsportforbund
Høyde216 m / 710 ft
60°52′36″N 11°40′31″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
15/33 1 130 3 937 Asfalt / gress
Kart
Elverum flyplass, Starmoen
60°52′36″N 11°40′31″Ø

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Starmoen flyplass er en flyplass som ligger på Starmoen, øst for Elverum sentrum i Elverum kommune i Innlandet.

Starmoen har Norges rikssenter for seilflyging, kalt Ole Reistad Senter etter Ole Reistad. Det arrangeres flere konkurranser og andre arrangement både for seilfly og motorflymiljøet på plassen i løpet av sommersesongen. Flyplassen ligger utenfor Gardermoen TMA som er det kontrollerte luftrommet rundt Gardermoen. Mye ukontrollert luftrom, spesielt nordover gjør det populært å arrangere seilflykonkurranser med vendepunkter mot Alvdal, Frya og Leirin.

Rullebanen er en smal asfaltbane som ligger helt øst-nordøst på plassen. Vest for asfaltbanen er det en stor slette som brukes for start og landing for seilfly der mange fly kan ta av og lande ved siden av hverandre. Trafikkmønsteret i landingsrundene er slik at motorfly tar landingsrunde på østsiden og tar av og svinger mot øst. Seilflyene tar landingsrunder og tar av mot vest.

Plassen har egen vinsj for opptrekking av seilfly. I sommersesongen er det ofte tilgjengelig slepefly og slepepilot. Både Elverum Seilflyklubb og Gardermoen Seilflyklubb bruker plassen som base. Det er tilgjengelig tankanlegg for bensin for småfly (100LL og UL91).

Plassen har egen frekvens på flyradiobåndet på 123,350 MHz.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]