Ellen Brochmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ellen Brochmann
Ellen Brochmann i 1956
Foto: Rigmor Dahl Delphin
Født15. jan. 1921Rediger på Wikidata
Død9. mars 2015Rediger på Wikidata (94 år)
BeskjeftigelseHotelldirektør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Hotel Continental med Theatercafeen

Ellen Brochmann (født 15. januar 1921 i USA, død 9. mars 2015) var en norsk hotelldirektør og eier av Hotel Continental i Oslo.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Ellen Brochmann overtok driften av Hotel Continental over natten etter sine foreldre Grace og Arne Boman Hansen i 1953, da hennes far døde. I 1955 giftet hun seg med Caspar Brochmann, og to år etter fikk de datteren Elisabeth Caroline, som overtok driften av hotellet i 1985.

Hun studerte ved Universitetet i Oslo til det ble stengt under andre verdenskrig. Hun har eksamen fra hotellfagskole i 1949 og arbeidet deretter på foreldrenes hotell, hvor hun var administrerende direktør fra 1953 til 1971. Hun har hatt en rekke verv i norsk nærings- og samfunnsliv. Hun var viseformann i Det norske radiumhospital, medlem av representantskapet i Christiania Bank og Kreditkasse, bedriftsutvalget i Storebrand/Norden og Nora Industrier. Hun har også vært medlem av rådet for Norsk Folkemuseum.

Under Ellen Brochmanns ledelse gjennomgikk Hotel Continental store moderniseringer. Hotellet dekker et helt kvartal i Oslo, og ble utvidet og ombygget i ulike faser over 60 år.

Heder[rediger | rediger kilde]

For sin innsats for norsk hotellnæring ble Ellen Brochmann i 1988 utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Hun er den eneste kvinne med bakgrunn fra hotellnæringen som har fått denne utmerkelsen.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]