Eddie the Head

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eddie på «Somewhere Back in Time World Tour» 2008

Eddie, hvis fulle navn er Eddie the Head el. Edward the Head («hodet Eddie», direkte oversatt) er det britiske heavy metal-bandet Iron Maidens maskot. Figuren går igjen på de ofte voldelige albumomslagene, og han er alltid til stede på bandets konserter. Eddie har også opptrådt i sitt eget videospill, Ed Hunter.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Den originale Eddie var egentlig bare en maske. Du kan se såvidt se det på bilder fra det første albumet, i tillegg til på singelen «Running Free»; det er ansiktet rett ved siden av bandets logo. Masken var koblet til en pumpe som pumpet ut alle slags former for flytende væske, og den siklet på Doug Sampson eller Clive Burr, eller hvem det nå var som satt ved slagverket.

Eddies fulle navnet er som sagt Eddie the Head (Edward T.H. på albumomslaget til Live After Death), og opprinnelsen er en gammel vits;

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Eddie ble født uten både kropp, armer og bein. Bare et hode. På tross av denne lille fødselsskavanken var foreldrene hans veldig glade i ham, og ga ham både hatter og ting å blåse i på bursdagene hans. Like før Eddie fylte 16 år kom foreldrene i prat med en lege som sa at han kunne gi Eddie en kropp. Foreldrene ble selvfølgelig helt ville; Eddie kunne endelig bli som alle andre barn! De drar hjem med kroppen og forteller Eddie at de har «den beste gaven noensinne» til ham, hvorpå Eddie svarer: «Åh, nei! Ikke enda en jævla hatt!?»

Masken fikk etter hvert navnet «Eddie», og da de hadde signert for EMI fikk de Derek Riggs til å tegne plateomslagene. Det første omslaget var for singelen «Running Free», og man kan se at zombien i bakgrunnen mangler en arm. Bandet likte denne zombien så godt at de gav ham navnet Eddie.