Ebirah, Horror of the Deep

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ebirah, Horror of the Deep
orig. Gojira, Ebirâ, Mosura:
Nankai no daiketto
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår1966
Prod.landJapan
Lengde87 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiJun Fukuda
ProdusentTomoyuki Tanaka
ManusforfatterShinichi Sekizawa
MusikkMasaru Satō
Foran kamera
MedvirkendeAkira Takarada
Kumi Mizuno
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Ebirah, Horror of the Deep også kjent som Godzilla vs. the Sea Monster (ゴジラ・エビラ・モスラ 南海の大決闘) er en japansk film fra 1966 regissert av Jun Fukuda. Dette er den sjuende filmen om det klassiske filmmonstret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter at Yata går tapt på sjøen, stjeler hans bror Ryota en yacht sammen med to venner og en bank-raner. Imidlertid stikker mannskapet av med Ebirah, en gigantisk hummer-lignende skapning, og skyller i land på Letchi Island. Der produserer Red Bamboo, en terror-organisasjon, tungtvann for å selge masseødeleggelsesvåpen. Red Bamboo har gjort slaver av innfødte fra den nærliggende Infant Island, og de innfødte håper at Mothra snart kommer til å våkne for å redde dem fra terroristene.

Ryota og hans venner hjulpet av Daiyo, en innfødt jente, oppdager Godzilla, som tidligere kjempet mot monsteret Ghidorah og nå sover i en hule. Gruppen lager en plan for å beseire terroristene i håp om å unnslippe fra øya. I prosessen vekker de Godzilla som begynner å slåss mot Ebirah, men det enorme dyret slipper unna. Godzilla ødelegger også terroristenes base, samtidig som menneskene forsøker å frigjøre de innfødte slavene og komme seg unna fra hele øya.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]