Eagle Strike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eagle Strike
Forfatter(e)Anthony Horowitz
SpråkEngelsk
SjangerEventyrroman, barnelitteratur
Utgitt4. september 2003
ForlagWalker Books
OCLC122264679
ISBN 978-0-14-240738-7

Eagle Strike er den fjerde boken om tenårings-spionen Alex Rider. Det er oppfølgeren til Stormbreaker, Point Blanc og Skeleton Key. Den er skrevet av Anthony Horowitz, som også er kjent for å ha skrevet De fem utvalgte-, bøkene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alex er på ferie i Frankrike med venninnen hans Sabina. Sabina sin far blir skadet av en bombe som treffer huset de har leiet. Alex tror det er Yassen Gregorovitch, som hadde drept onkelen til Alex.

Senere i boka møter Alex Damian Cray. Damian Cray ferier den nye spillemaskinen han har laget, GAMESLAYER. Alex klarer å komme seg inn i gledeshallen der Damian Cray var. Alex får prøve det nye spille, Fjærslangen. Han klarer spille lett og publikum ler og koser seg, men Cray blir sur og dytter i Alex sin arme sånn at ingen ser det.

De sentrale personene er Alex, Damian Cray og Yassen Gregorovitch. Damian Cray er en drapsmann, og en mann som er ute etter masse makt. Yassen er en drapsmann som jobber for rike folk, han dreper ikke små barn. Alex tror han er en topp agent, og han tror han kan klare alt på egen hånd. Det som foregår på flyplassen, er at et fly begynner å brenne i luften over flyplassen. Folk blir sendt ut av flyplassen. Damian Cray hadde planlagt alt. Strømmen på flyplassen går og masse ting skjer. Damian Cray går inn i Presidentens fly og dreper alle vaktene som er det. Damian Cray er på vei til å sprenge jorden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]