eZ Systems

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

eZ Systems er et programvarefirma innen CMS. Konseptet bygger på åpen kildekode, og firmaet har vunnet en rekke priser for sitt programvaresystem for nettpublisering. Firmaet har hovedkvarter i de tidligere fabrikklokalene til Porsgrunds Porselænsfabrik i Porsgrunn, og kontorer i Köln, 
Katowice, Lisboa, LyonNew York, Oslo, Paris og Tokyo. eZ har brukere i over 160 land og har over 200 partnere.

eZ ble grunnlagt i 1999 av Aleksander og Bård Farstad som hadde en enkel idé i hodet: "Folk som arbeider sammen og deler informasjon, kunnskap og ideer, kan få til det umulige." Med dette i tankene, og ideen om å forenkle hvordan folk samhandler med innhold, har eZ vokst til å bli det det er i dag. eZ tilbyr løsninger for innholdsstyring (Content Management, CMS) og kundeopplevelse (Customer Experience, CXM) som setter deg i stand til å skape spennende digitale opplevelser som fungerer. Plattformen tilbyr mange verktøy som hjelper bedrifter lage vellykkede løsninger. Typiske bruksområder er alt fra nettpublisering, mobilt- og multikanalinnhold, digital markedsføring og e-handel.

eZ Systems arbeider med nasjonale organisasjoner i offentlig sektor og gjør det mulig å styre innhold for mange store nettsteder og portaler. Offentlige nettsteder av alle størrelser bruker eZ Publish til kommunikasjon, men også til å yte digitale tjenester. Ideelle organisasjoner driver sine veldedighetssentre med eZ Publish. Plattform hjelper universiteter og skolesystemer å bygge opp sine nettbaserte studentportaler i tillegg til alle deres andre nettjenester.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]