E-sport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

E-sport er dataspill i en formalisert form for konkurranse eller prestasjonsutøvelse. All sportslig aktivitet som benytter datamaskiner og ofte datanettverk, som direkte regelgivende forutsetning for spillet som utøves gjelder som E-sport. Elektronisk sport involverer alltid mennesker, men kan også bestå av kun datamaskiner som direkte deltakere i spillet.

Tradisjonelt har elektronisk sport vært mest utbredt i organisert form i Asia. Siden tusenårsskiftet har populariteten for e-sport økt USA, Europa og Norge, og de norske spillmiljøer, med flere store konkuranser. Det arrangeres ofte turneringer og konkurranser over Internett eller i andre mindre datanettverk, på såkalte LAN-parties (se Datatreff#LAN-party).

Norske turneringer[rediger | rediger kilde]

Til tross for at svært mange nordmenn holder på med e-sport i organisert eller uorganisert form, har det enda ikke vært utbredt stor interesse av dekningen av den her til lands før 2012. Den største kontinuerlige begivenheten for e-sport i Norge var The Gathering, et datatreff som arrangeres hver påske i Vikingskipet i Hamar, men har siden 2013 valgt å nedprioritere e-sport.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]