Duncan Thompson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Duncan Thompson
Født14. mars 1895[1]Rediger på Wikidata
Warwick
Død27. mai 1980Rediger på Wikidata (85 år)
Auchenflower
BeskjeftigelseTennisspiller, rugbyspiller, bankier Rediger på Wikidata
NasjonalitetAustralia
UtmerkelserMedlem av Den britiske imperieordenen
SportRugby league
tennis[2]
Klubb(er)Australia national rugby league team
Toowoomba Clydesdales

Duncan Fulton Thompson (født 14. mars 1895 i Warwick i Queensland, død 17. mai 1980 i Auchenflower i Queensland) var en australsk rugby-spiller, trener og administrator.

Thompson kjempet under i første verdenskrig og ha blir regnet blant en av de beste australske rugbyspillerne gjennom det 20. århundre. Thompson vervet seg til First Australian Imperial Force i 1916 og han deltok under den første verdenskrig. Han forlot Sydney i 1917 da han var blitt mønstret på HMAS Ayrshire sammen med den 49. bataljon fra den australske delstaten Queensland. Han hadde utenlandstjeneste både i Belgia og Frankrike. I april 1918 under den tyske Våroffensiven ble han skutt gjennom brystet mens han var i Dernancourt i Somme-distriktet, men han overlevde selv om han var hardt skadet. Han ble fortalt at han ikke ville kunne spille noen form for idrett igjen og han hadde restene etter en kule-fragment igjen i kroppen hans for resten av livet. Han ble utskrevet fra militærsykehuset først etter stridighetene var over og den påfølgende militære demobiliseringen i januar 1919.

Thompson tjentegjorde igjen for landet sitt i AIF under den andre verdenskrig da han var en offiser som ble utstasjonert i Townsville og i Papua Ny-Guinea. Han satt også som en administrator for Queensland Rugby League, og var trener for Toowoomba Clydesdales og han ledet dette laget til seks seire i Bulimba Cup på 1950-tallet.

Thompson var i tillegg også en dyktig musiker og tennis-spiller. I 1960 ble Thompson hedret som medlem av den sivile Order of the British Empire for hans mange bidrag og lange engasjement til idretten. I 2005 ble han posthumt, innlemmet i den australske Rugby League Hall of Fame. Thompson ble også oppført på listen over Australias 100 Beste Spillere som tok for seg idrettmenn fra 1908 til 2007. Thomson døde i mai 1980, i en alder av 85 år.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.tradingcarddb.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ ATP website, ATP tennisspiller-ID TD98, besøkt 27. april 2022[Hentet fra Wikidata]