Duncan Mackay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Duncan Mackay
Født2. juli 1950[1]Rediger på Wikidata (73 år)
Leeds
BeskjeftigelseKomponist, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
Musikalsk karriere
SjangerSymfonisk rock
InstrumentTangentinstrument, vokal
Aktive år1960
IMDbIMDb
Tidligere band
Alan Parsons Project, Budgie, 10cc og Steve Harley & Cockney Rebel

Duncan Mackay (født 2. juli 1950 i Leeds i Yorkshire) er en engelskfødt keyboardist som for øyeblikket er bosatt i Cape Town i Sør-Afrika. Han er blant annet kjent for sin deltakelse med Steve Harley & Cockney Rebel og som studiomusiker med Kate Bush, Alan Parsons Project og Camel.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Mackay ble født i Leeds og startet sin musikalske karriere på fiolin og fullførte senere akademiske studier på samme instrument før han flyttet til Port Elizabeth i Sør-Afrika på midten av 1960-tallet. I 1970 ble han invitert til å turnere både i Brasil og Sør-Afrika med medlemmer av Sergio Mendes Band. I denne tiden komponerte og spilte han også inn sitt første soloutgivelse «Chimera» hjemme i Sør-Afrika. Tidlig på 1970-tallet etablerte Mackay et progressivt spillested i Johannesburg under navnet Branch Office og utviklet en særegen keyboardteknikk.

I 1973 ble han hørt av en representant for Phonogram Records, som inviterte Mackay tilbake til England for å bli med i trommeslager Ginger Bakers nye band. Derfra gikk han videre til bandet Colosseum II, med blant andre gitarist Gary Moore og Jon Hiseman. I 1975 ble han medlem av Steve Harley & Cockney Rebel hvor høydepunktet var singelen «Make Me Smile (Come Up and See Me)», som endte som nummer én på listene i Storbritannia og Europa for øvrig. Videre bidro han på omfattende turnévirksomhet med bandet og ytterligere fire bestselgende utgivelser. I samme periode ga Mackay ut sitt andre soloalbum «Score», som ble utgitt av EMI Records.

På resten av 1970-tallet fungerte Duncan Mackay som studiomusiker ved Abbey Road Studios, hvor han også spilte på de tre første albumene til Kate Bush og hvor det ene var hennes debutalbum The Kick Inside produsert av Pink Floyds David Gilmour med hitsingelen «Wuthering Heights». Videre var han med på innspillingene av albumene I Robot, Pyramid og Eve fra Alan Parsons Project samt Nude og The Single Factor av Camel.

Han arbeidet også med Budgie i samme periode, før han i 1978 komponerte og ga ut sitt tredje album «Visa. I 1979 ble han medlem av den britiske supergruppen 10cc og ut over 1980-tallet spilte han på flere av deres utgivelser og var med på alle turnéene. Mackay begynte i denne perioden også å produsere filmmusikk. I 1993 flyttet Duncan Mackay tilbake til Cape Town og hvor han begynte å jobbe innen tv–musikk. I 2003 gikk han sammen med vokalist og gitarist Greg McEwan for å stifte Re'union og er i senere tid opptatt med innspilling og turné med dette bandet.

Egen diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Chimera (1974)
  • Score (1976)
  • Visa (1980)
  • A Picture of Sound (1990)
  • Lockwood Mackay (1997) (med Neil Lockwood)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 209760, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]