Dun & Bradstreet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

The Dun & Bradstreet Corp (også D&B) er et internasjonalt selskap som leverer tjenester i økonomibransjen. Det ble etablert i 1841 og har hovedkvarter i Short Hills i New Jersey i USA.

Blant selskapets hovedområder er risikostyring (Risk Management Solutions), salg og markedsføring (Sales and Marketing Solutions), løsninger for innkjøp (Supply Management Solutions) og e-handelslsøninger (E-Business Solutions). Selskapet er blant de ledende innen informasjon om selskaper, og er særlig kjent for sitt D-U-N-S (Dun & Bradstreet Universal Numbering System) som identifiserer 142 millioner selskaper i mer enn 245 land.

De amerikanske presidentene Abraham Lincoln, Ulysses S. Grant, Grover Cleveland og William McKinley har alle jobbet i Dun & Bradstreet. D&B har gjentatt blitt kåret av CNN til USAs mest anerkjente selskap innenfor kategorien finansielle informasjonsleverandører.

Den norske avdelingen har sine kontorer på Havnelageret i Oslo. D&B Norge har cirka 120 ansatte, og eies av Bisnode konsernet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]