Dum og dummere To

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dum og dummere To
orig. Dumb and Dumber To [sic]
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår
  • 14. november 2014 (2014-11-14)
Prod.landUSA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
Regi
Produsent
Manusforfatter
MusikkEmpire of the Sun
SjeffotografMatthew F. Leonetti
KlippSteven Rasch
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett40 millioner USD[1]
Totalomsetning169 837 010 USD[2]
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Dum og dummere To (originaltittel: Dumb and Dumber To [sic]) er en amerikansk komedie fra 2014. Den er regissert av Bobby og Peter Farrelly, og har Jim Carrey og Jeff Daniels i hovedrollene. De godhjertede, men stokk dumme vennene Lloyd Christmas (Jim Carrey) og Harry Dunne (Jeff Daniels) er tilbake, tjue år etter deres første eventyr. De setter ut for å finne et av Harrys fremmedgjorte barn i håp om å få en ny nyre.

Filmen er en oppfølger til den populære filmen Dum og dummere fra 1994.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen finner sted 20 år etter den første filmen. I hele denne perioden har Lloyd vært innlagt ved en institusjon for psykisk syke, helt siden hans intense romantiske følelser for Mary Swanson fra den første filmen. Under et besøk oppdager Harry Dunne at Lloyd i alle disse årene hadde narret Harry til å tro at han var traumatisert. Men Lloyd bare hadde latt som han hadde alle disse problemene. De reiser til Harry sin leilighet, og Harry avslører at han står på en liste for å motta en organtransplantasjon fordi han har behov for en nyre.

De drar til Harry sitt bardomshjem, men Harry kan ikke få en nyre fra fosterforeldrene sine fordi de ikke er i slekt, og hans virkelige foreldre er døde. Før de reiser sin vei, gir foster-foreldrene hans med noe post som har samlet seg opp etter at Harry flyttet ut. Dette inkluderer et gammelt postkort fra en tidligere kjæreste, Fraida Felcher, som Harry hadde et forhold til i 1991. Hun skrev at hun var gravid, og hun ville at Harry skulle ringe henne. Men ettersom Harry ikke fikk denne posten før nylig, var han ikke klar over dette. Når Lloyd og Harry snakker med Fraida, innrømmer hun at hun fikk en datter, som hun valgte å adoptere vekk.

Harry håper at datteren kan gi ham en nyre, så Lloyd og Harry reiser til Maryland, hvor datteren er bosatt. Dr. Bernard Pinchelow og hans kone Adele er adoptiv-foreldrene hennes. Datteren Penny er på vei til en konferanse i El Paso for å holde en tale om adoptiv-farens livsverk. Bernard var syk, og hadde ikke mulighet til å reise dit selv. Penny skulle også ta med seg en pakke som hun skulle gi til noen ved konferansen, men det viser seg at hun glemte både pakken og mobiltelefonen sin hjemme hos Bernard og Adele. Men Adele forsøker i all hemmelighet å forgifte Bernard og Penny, for å få tak i hele Bernards formue for seg selv. Med hjelp av hennes hemmelige elsker, Travis Lippincott, som også er familiens husholderske.

Harry og Lloyd besøker Bernard og Adele, og de forklarer Harrys situasjon. Bernard innser at Penny glemte igjen pakken, som han sier er en splitter ny oppfinnelse verdt flere milliarder. Hans kone, Adele, foreslår at Harry og Lloyd kan levere pakken til Penny. Men egentlig er Adele interessert i få tak i det hemmelige innholdet i esken, og elskeren hennes, Travis, følger etter Harry og Lloyd. Travis forsøker å drepe dem, men han blir truffet av et tog og dør før han rekker å gjøre det. Adele får høre om dette dødsfallet fra kaptein Lippincott, en tidligere militær offiser, som er tvillingbroren til Travis. Kapteinen samtykker i å hjelpe Adele med å drepe Harry og Lloyd, og få tak i den hemmelige pakken.

I El Paso forsøker Lloyd og Harry å komme seg inn på konferansen. Harry later som han er Bernard for å komme inn på et seminar. De begynner å krangle når Harry oppdager at Lloyd har utviklet romantiske følelser for Penny. Adele kommer til konferansen sammen med kaptein Lippincott. De anklager Harry for å være en svindler, og påstår at han stjal pakken deres som viss nok skal være verdt flere milliarder. En brann-alarm blir aktivert, og hele bygningen må evakueres. Adele og kaptein Lippincott truer Harry med skytevåpen for å få ham til å gi fra seg den dyrebare pakken. Adele og Lippincott tar pakken og åpner den, Men de oppdager at pakken bare inneholder noen få cupcakes, og Lloyd allerede hadde spist noen av dem. Akkurat da kommer flere FBI-agenter inn sammen med Bernard, som avslører at han visste om Adele sine forsøk på å forgifte ham.

Bernard avslører også at cupcakes var en gave til de som stod bak hele konferansen, og at det egentlig aldri eksisterte noen hemmelig oppfinnelse som var verdt mangfoldige milliarder. Til gjengjeld forsøker Adele å skyte Penny, men Harry hopper foran kulen og blir skadet. Adele og kaptein Lippincott blir arrestert. Harry blir i all hast sendt til sykehus etter å ha blitt skutt, hvor han avslører at han bare forsøkte å narre Lloyd ved å påstå at han trengte en ny nyre. Fraida avslører at hun også hadde narret dem. Penny sin biologiske far var verken Harry eller Lloyd, men en av hennes gamle venner fra videregående skole.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]