Dryocampa rubicunda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dryocampa rubicunda
Dryocampa rubicunda
Nomenklatur
Dryocampa rubicunda
Fabricius, 1793
Hører til
Ceratocampinae,
påfuglspinnere,
sommerfugler
Økologi
Habitat: løv- og blandingsskog
Utbredelse: østlige Nord-Amerika

Dryocampa rubicunda er en sommerfugl som tilhører familien påfuglspinnere (Saturniidae). Denne forholdsvis lille, gule og rosa arten finnes i den østlige delen av Nord-Amerika.

Utseende[rediger | rediger kilde]

En ganske liten (vingespenn 32 – 50 mm), gul og rosa spinner. Antennene, beina og mesteparten av forvingene er rosa, kroppen, bakvingene og et kileformetet tverrbånd på forvingen er gule. Larven er lysegrønn med svarte lengdestriper og rød hodekapsel, på det andre kroppssegmentet er det to korte, svarte, trådformede vedheng.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Larvene lever helst på lønn (Acer spp.), blant annet rødlønn (Acer rubrum), sukkerlønn (Acer saccharum), sølvlønn (Acer saccharinum) og asklønn (Acer negundo). I nord er det bare én generasjon, lenger sør to eller kanskje tre generasjoner per år. I år med store forekomster kan de gjøre noe skade på skogen. Larvene er selskapelige i de tre første larvestadiene, men lever enslig i de to siste. De voksne flyr om natten og kommer til lys. Hunnen sender ut feromoner som hannen kan oppdage på lang avstand.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Arten finnes i det østlige Nord-Amerika fra Ontario og Quebec i nord til Florida i sør.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]